Time : 08:00:00
Date : 25 June 2007
Sender Name: Nomacorc

Summit Partners investeert in Belgisch bedrijf Nomacorc

RALEIGH, NC en BOSTON, MA (25 juni 2007) - De in North Carolina gevestigde Noël Group, wereldleider op vlak van transformatie van synthetische materialen, kondigde vandaag aan dat de investeringsmaatschappij Summit Partners, sinds 1984 goed voor 9 miljard USD kapitaalinbreng, geïnvesteerd heeft in Nomacorc, dochteronderneming van de Noël Group en 's werelds grootste producent van synthetische wijnsluitingen. Deze investering draagt bij tot de wereldwijde groei van Nomacorc.

"Sinds de oprichting van Nomacorc in 1999 stellen we vast dat onze markt en onze business een aanzienlijke groei kennen", zegt Marc Noël, oprichter van Nomacorc en voorzitter van de Noël Group. "Met de aanhoudende groei van de markt voor synthetische wijnsluitingen en de wereldwijde mogelijkheden gingen we op zoek naar een partner die Nomacorc in staat zou stellen zijn groeipotentieel volop te benutten."

Het management van Noël Group ging een overeenkomst aan met Summit Partners omwille van zijn succes, kracht en stijl. "Summit Partners heeft ook in het verleden al aan tal van groeiende, ondernemende bedrijven steun verleend," verklaart Marc Noël. "Daarom ben ik er ook van overtuigd dat Summit de juiste partner is om Nomacorc te ondersteunen bij zijn groeibeleid."

"Ook Summit Partners is verheugd om te kunnen samenwerken met Noël Group en Nomacorc", vertelt Kevin Mohan, vennoot in het Boston-kantoor van Summit Partners. "Nomacorc biedt tal van opportuniteiten, dankzij zijn marktleiderschap, zijn kwalitatief hoogstaand management en dankzij de uitstekende groeiperspectieven."

"Het management van Nomacorc is blij met de inbreng van Summit Partners", vertelt Lars von Kantzow, algemeen directeur van Nomacorc. "Hun teams, hun manier van werken... we voelen ons goed bij de aanpak van Summit. Zij geloven in onze markt en in onze strategie. En ze willen Nomacorc ondersteunen bij het aanreiken van een meerwaarde op lange termijn aan de klant."

Noël Group blijft even actief in het management van Nomacorc als voordien. Marc Noël blijft voorzitter van de Raad van Bestuur van Nomacorc, dewelke wordt uitgebreid met Kevin Mohan en Jason Glass, vice-voorzitter bij Summit Partners.

Over Nomacorc
Nomacorc LLC (www.nomacorc.com) is marktleider in het segment van synthetische wijnsluitingen en maakt deel uit van de Noël Group. Sinds de oprichting in 1999 is Nomacorc dankzij zijn innoverende aanpak uitgegroeid tot marktleider. Jaarlijks produceert het bedrijf meer dan 1 miljard sluitingen. Elk product is voorzien van de gepatenteerde co-extrusietechnologie, dewelke een consistent en voorspelbaar zuurstofbeheer toelaat. Nomacorc is dan ook de bevoorrechte partner van s' werelds meest vooraanstaande wijnen. Nomacorc, dat zowel in de V.S. als in België produceert, streeft er naar om zijn klanten wereldwijd een uitmuntende dienstverlening aan te reiken. Het bedrijf telt circa 400 werknemers.

Over Summit Partners
Summit Partners (www.summitpartners.com) is een
investeringsmaatschappij met kantoren in Boston, Palo Alto en Londen. Opgericht in 1984 bracht het bijna 9 miljard USD bijeen in equity-fondsen, durfkapitaalfondsen en fondsen van achtergestelde leningen. Summit verstrekte groei, herkapitalisatie en management buy-outs aan meer dan 290 bedrijven, die meer dan 125 openbare emissies en meer dan 105 strategische fusies of verkopen hebben voltooid.
Summit Partners gaat op zoek naar buitengewone managementteams die hun bedrijven met eigen kapitaal naar winstgevendheid en marktleiderschap hebben geleid en dat in een brede waaier aan opkomende groei-industrieën. Bekende bedrijven in de sector van verbruiksgoederen zijn o.a. B&W Luidsprekers, DEDON GmbH, Mo Industries, Physicians Formula, Tivoli Audio, Vente-Privee.com en Web Reservations International.

The business of Summit Partners in the UK is regulated by the Financial Services Authority. Summit Partners Limited is registered in England and Wales. The registered number is 4141197, and the registered office is located at 20-22 Bedford Row in London, WC1R 4JS, UK. In the US, Summit Partners operates as an SEC-registered investment advisor. This document is intended solely to provide information regarding Summit Partners' potential financing capabilities for prospective portfolio companies.

CONTACT:

Summit Partners
Susan E. Barr, +1-617-824-1026
sbarr@summitpartners.com
of
Noël Group
Allison Stroud, +1-919-380-6638
astroud@nomaco.com
of
Richards Partners, Dallas
Mary Montgomery, +1-214-891-7634

Link to Press Release - FR Link to Press Release - DU Link to Press Release - NL

Link to Press Release - UK