Politie Limburg-Zuid

Twee aangiftes van skimmen gedaan

Maastricht, 25-06-2007 o Afgelopen zaterdag hebben twee personen aangifte gedaan van skimmen, nadat ze hadden gemerkt dat er geld van hun rekening was afgeschreven vanuit het buitenland.

Skimming is het kopiëren van pasgegevens van de klant door het plaatsen van een illegale kaartlezer op de pas-invoer. Vervolgens kijken de dieven de persoonlijke pincode af, waarna zij geld van de rekening van de klant opnemen.

De daders maken bijvoorbeeld gebruik van opzetstukken op het toetsenbord of de pasinvoer en voorzetschermen op de automaat. Deze zijn zo goed nagemaakt dat eigenlijk niet te zien is dat ze zijn aangepast. Omdat de automaat gewoon blijft werken heeft de klant niet door dat de persoonlijke gegevens ondertussen zijn gekopieerd. Die gegevens worden vervolgens op een andere pas geschreven. Samen met de opgenomen/afgekeken pincode kunnen daders zo gemakkelijk grote geldbedragen opnemen.

De pincode is de sleutel tot uw geld. Zonder deze pincode kan er geen geld van uw rekening opgenomen worden. Wij adviseren u daarom te allen tijden uw persoonlijke pincode geheim te houden. Daarom is het zeer belangrijk dat u de pincode tijdens het intoetsen afschermt en dat u zich tijdens de geldtransactie niet laat afleiden.