Politie Drenthe

Maandag

Assen, 25-06-2007

Gewonden bij ongeval

HOOGEVEEN - Zondagmiddag zijn twee inzittenden van personenauto's gewond geraakt bij een ongeval op de Zuiderweg. Een 54-jarige man uit Kampen stak met zijn auto de Zuiderweg over in de richting van de Carstenstraat. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een 43-jarige vrouw uit Hoogeveen, die over de Zuiderweg reed. Twee inzittenden, een 29-jarige vrouw uit Kampen en een 20-jarige vrouw uit Hoogeveen, raakten gewond. Beide zijn met nekklachten naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. Daar bleek het letsel mee te vallen en beide patiënten konden daarna naar huis. (07-152952)

Alcohol in het verkeer

KLAZIENAVEEN - Zondagavond zagen agenten op de Jonkheer de Jongestraat een 33-jarige man uit het Duitse Haren in zijn auto rijden. Hij had gedronken en blies bij de ademtest 0,66 promille. Hij werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal. (07-152957)

HOOGEVEEN - Zondagnacht kreeg een 30-jarige man uit Hoogeveen een bekeuring voor het rijden onder invloed. Hij reed over het Prins Mauritsplein en blies 0,33 promille. Teveel voor een beginnend bestuurder. (07-152997)

Fikse boete voor 'geintje' met balletjespistool

MEPPEL - Zondagmiddag hebben agenten met de zogenoemde autoprocedure twee mannen aangehouden. Kort daarvoor kwam een melding binnen dat iemand vanuit een personenauto een pistool had gericht op enkele vissers aan de Prinsengracht. Na een onderzoek werd de auto aangetroffen op de Blankensteinweg. Daar zijn de twee inzittenden van de auto, een 21-jarige Meppeler en een 20-jarige jongeman uit Zwolle, aangehouden. In de auto werd een balletjespistool aangetroffen. Beide kregen voor wat ze zelf een 'geintje' noemden, een boete van 220 Euro. Het pistool is in beslag genomen. (07-152926)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.