Gemeente Nederweert

Datum
25 juni 2007

---

Kerneel uit Nederweert wint 'Ummeke' Kinder-OLS

Het Kinder-OLS 2007 gaat de boeken in als een groot succes. Met ruim 4000 bezoekers en een prachtige deelname van alle betrokken basisscholen kijkt de Stichting OLS Nederweert 2007 - ondanks een gigantische regenbui - terug op een geslaagd evenement. En 't Ummeke werd glansrijk gewonnen door BS De Kerneel uit Nederweert.

De derde editie van het Kinder-OLS was spannend. Onder andere door een enorme plensbui die tijdens de optocht de deelnemende scholen en de vele bezoekers langs de optochtroute verraste. Maar na een half uurtje schuilen in de feesttent konden de terreinwedstrijden en het schieten gelukkig gewoon doorgaan.

Het werd een prachtig evenement, waar de organisatie met trots op terug kijkt. De moeite die alle deelnemende scholen hadden gestoken in de prachtige schutterskleding en -attributen en ook in het oefenen in marcheren en de andere terreinwedstrijden was meer dan duidelijk. De organisatie complimenteert alle deelnemers dan ook voor een enorme inzet!

De deelnemende scholen werden beoordeeld op verschillende categorieën: de beste tamboer-maître, het mooiste koningspaar, de beste yell, de beste vaandeldrager, de beste bordjesdrager, het mooiste geheel. Op al deze categorieën werd een winnaar uitgeroepen. De school die het Ummeke kon winnen, moest van al deze categorieën samen het hoogste puntentotaal hebben. En dat was De Kerneel uit Nederweert!


____________