Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DutchView biedt naast Avid nu ook de nieuwste Apple Final Cut Pro

DutchView biedt opnieuw kwaliteitsproduct op gebied van Non Lineaire Montage

Hilversum - 25 juni 2007

De Apple Final Cut Pro Non Lineaire Montagesystemen, waarover DutchView sinds enige jaren beschikt, hebben een metamorfose ondergaan. Alle sets zijn voorzien van het nieuwe Final Cut Studio-2 pakket waarin onder meer Motion 3, Soundtrack Pro 2, Compressor 3 en DVD Studio Pro 4 zijn opgenomen. Bovendien zijn alle sets nu geschikt voor het monteren in HD-Formaat.

Daarnaast zijn aanvullende diensten als colorcorrection en audiopostproduction met deze systemen geïntegreerd. Dankzij de tapeloze infrastructuur, in combinatie met het Ardendo MAM systeem, kan DutchView ook files in Apple-formaat uitzend gereed maken en toeleveren via de nieuwe Mosaic server aan de DDV. Een uitkomst voor omroepen die op FCP werken en nog geen aansluiting hebben op de DDV.

DutchView besloot voor Final Cut Pro 6 te kiezen en daarmee het dienstenpakket uit te breiden, omdat nogal wat klanten daarom vroegen. Doordat steeds meer producten en programmamakers zelfstandig apparatuur aanschaffen is de vraag naar aanvullende specialistische diensten groeiende. DutchView-Postproduction probeert middels deze uitbreiding haar dienstverlening op het gebied van postproduction te optimaliseren.

Al jaren staat DutchView-Postproduction (en voorheen CIRIS) bekend als gerenomeerd 'Avid Postproduction-huis'. Met de introductie enkele jaren geleden van haar merkonafhankelijke digitale productieplatform, het zogenaamde CDP, kwam ook de vraag naar andere montagesystemen dan Avid op gang.

Over DutchView - www.dutchview.nl

Als het grootste multimediabedrijf van Nederland biedt DutchView beeld- en geluidsfaciliteiten voor televisie, radio, internet en mobiel. Wij werken voor vrijwel alle omroepen, commerciële zenders en televisieproducenten van Nederland, maar ook steeds meer voor de zakelijke markt. Van kleine reportages tot grootschalige studioshows en van sportwedstrijden tot muziekfestivals, DutchView is van alle markten thuis.