Bijzonder kamperen op een onbewoond eiland


Voor een ontspannen vakantie op een onbewoond eiland hoef je voortaan het land niet meer uit

EILAND DE KLUUT, 20070625 -- Midden in het Veluwemeer, vlakbij Harderwijk, ligt een klein eilandje, De Kluut genaamd. Op dit onbewoonde eiland kun je voortreffelijk kamperen midden in prachtige natuur met eindeloos uitzicht over het water. Je overnacht in gezellig ingerichte, authentieke tenten zoals tipi's, de welbekende indianententen, of de ger, de nomadentent uit Mongolië. Voorzien van alle gemak en comfort, kun je hier eenvoudig en zorgeloos genieten van het buitenleven. Er valt genoeg te beleven op dit eiland: je kunt er recreëren aan het water, creatief of inspirerend bezig zijn, andere mensen ontmoeten, of gewoon lekker in de natuur en rust tot jezelf komen.

CampSpirit is een inspirerende en rustgevende plek waar de gasten aan allerlei activiteiten kunnen deelnemen. Deze activiteiten bestaan uit cursussen en workshops op het gebied van creativiteit, gezondheid, zelfbewustzijn of zelfontplooiing. Voorbeelden zijn: dans, mozaïek, mandala tekenen, schilderen, Tai Chi, yoga, Energy Balancing, Feng Shui etc. Ook kun je diverse behandelingen ondergaan, zoals massage en voetreflexologie etc. Daarnaast biedt CampSpirit de gelegenheid tot zelfstandig creatief bezig zijn. Maar kom je gewoon om van het water te genieten, dan kun je een motorbootje huren om de Veluwerandmeren mee te ontdekken.

CampSpirit is een ontmoetingsplek voor mensen die het leuk vinden anderen te leren kennen. Door de open sfeer op het eiland is het bij uitstek een gelegenheid om andere gasten op een gemakkelijke en ongedwongen wijze te ontmoeten. Mensen die alleen komen, zullen een leuke tijd met anderen beleven in de gezellig ingerichte recreatietipi of door deelname aan één van de cursussen of workshops.

CampSpirit staat voor duurzaam toerisme met respect voor de natuur. Zo komt het water voor douches en toiletten uit een eigen bron en wordt het afvalwater gezuiverd door een helofytenfilter oftewel een rietveld. Ook is er een kleine biologische groente- en kruidentuin op het eiland. Er wordt schoongemaakt met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, het afval wordt gescheiden ingezameld en de flyers en het briefpapier zijn gemaakt van kringlooppapier.

Eiland de Kluut ligt centraal in Nederland, dicht bij mooie natuurparken en ander vermaak. Vier keer per dag vaart de veerboot op en neer naar Flevoland (duur ongeveer 10 minuten) vanwaar allerlei uitstapjes gemaakt kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op www.campspirit.nl