Coxin B.V. breidt haar ASP-omgeving verder uit


TetraHIS maakt portfolio compleet

EDE, 20070625 -- Coxin B.V. gaat vanaf 1 juli 2007 officieel samenwerken met Tetra B.V. uit Utrecht. Hoewel TetraHIS al ongeveer vijf jaar aan de weg timmert, is het een relatief onbekende naam binnen de eerstelijns gezondheidszorg. "Als het aan ons ligt, gaat dat vanaf nu veranderen", aldus Rudy Breddels, Commercieel Manager bij Coxin B.V. "De implementatie van TetraHIS op onze ASP-omgeving, onderstreept nogmaals ons onafhankelijke karakter. De huisarts staat centraal bij onze dienstverlening."

Samenwerkingsverbanden worden steeds belangrijker binnen de zorg. Patiëntgegevens moeten snel beschikbaar zijn voor diverse zorgverlenende organisaties. Vanzelfsprekend voldoet de ASP-Portal van Coxin aan de strenge beveiligingseisen die hieraan worden gesteld. Patiënten worden mondiger en lopen steeds vaker ongeduldig door de wachtkamer. De kantoorautomatisering bij de huisarts moet dus gewoon op professionele wijze worden ingericht.

Coxin heeft ruim vijftien jaar ervaring met het opleveren van ICT-oplossingen binnen de ketenzorg. Inmiddels draait er een aanzienlijk aantal huisartsenpraktijken op haar ASP-omgeving. "Naast een aantal bekende namen, zoals: MicroHIS en OmniHIS, vormt TetraHIS een welkome aanvulling op ons dienstenaanbod," aldus Rudy Breddels. De gebruiker moet zich ervan bewust zijn, dat automatisering binnen de zorg de komende vijf jaar zeker niet eenvoudiger wordt. De tijd dat de huisarts `het er even bij' doet, is beslist voorbij."

Het Goed Beheerd Zorgsysteem (GBZ) komt eraan. "Er mag dan nog steeds géén eenduidige standaard zijn, je ziet wel dat steeds meer pakketten eindelijk naar elkaar toe groeien", zegt Rudy. "Hierdoor wordt onderling waarnemen een stuk eenvoudiger, maar zie je ook, dat de communicatie tussen huisarts en apotheek verbetert. Door meerdere HISsen op dezelfde server-omgeving te `hosten', wordt het opzetten van communicatielijnen een stuk overzichtelijker."

De beide organisaties hebben elkaar vooral gevonden in de toepassingsmogelijkheden en functionaliteit. Een oplossing voor een huisarts moet gewoon snel, overzichtelijk en simpel zijn. De ASP-omgeving van Coxin B.V. is uiterst betrouwbaar en biedt standaard een groot aantal applicaties die worden gebruikt binnen de 1e-lijns zorg. TetraHIS gebruikt geen ingewikkelde menu's en heeft een eenvoudige gebruikersinterface. Een cursus is niet nodig, dus nieuwe gebruikers kunnen direct aan de slag.

Door continu te voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen (NICTIZ) en normeringen (XIS), kunnen Coxin B.V. en Tetra B.V. haar diensten ook in de toekomst blijven bieden. De samenwerking is alvast een mooi begin.