De Melkweg

PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

CLIPSE - Hell Hath No Fury Tour

Melkweg, The MAX ( maandag 25 juni 2007 ( 21:00 uur( E 24,00 + lidm.

Vier jaar nadat de broers Malice en Pusha-T van Clipse hun laatste album gedropt hebben zijn ze weer helemaal terug. Het vorige album, 'Lord Willin'', was al vette shit, hun nieuwste creatie 'Hell Hath No Fury' is minstens gelijkwaardig aan de zo bejubelde voorganger. Topproducers The Neptunes leverden de geniale beats, de heren zelf de bijna poëtische, nasale raps over het gewilde witte goedje en het gangsterleven dat ermee gepaard gaat. Pharrell, Slim Thug en Bilal rapten allemaal een stukje mee.

De brothers Malice en Pusha-T van Clipse wisten vorig jaar heel hiphoppend muziekland in extase te brengen met hun 'Hell Hath No Fury'. Door beef met de platenmaatschappij Jive, waar het Neptunes-label Star Trak werd ondergebracht, zorgde ervoor dat het album enkele malen werd uitgesteld. Dit leverde als positief resultaat op dat de rappers uitermate gefrustreerd - "I'm sorry to the fans but them crackers weren't playing fair jive" - terugslaan met het nieuwe album, door velen geroemd als het beste hiphopalbum van 2006. Na het succesvolle vorige album 'Lord Willin'' met de hitsingle 'Grindin' hebben ze hun minimalistische geluid nog meer weten te perfectioneren. Het nieuwste album barst van de dreigende beats, duistere sferen en snerpende grimes, ontdaan van alle franjes waar veel hiphopacts zich regelmatig aan vergalopperen. De beats zijn geproduceerd door superproducers Pharell Williams en Chad Hugo, oftewel The Neptunes. En ze zijn in topvorm, want de kale, minimalistische, maar moddervette beats behoren zonder twijfel tot het betere werk van The Neptunes. Verwacht geen radiovriendelijke shit, want aan zoete melodielijntjes doen de broertjes niet. Dope shit, dat wel, en dan met de nadruk op dope, want buiten dat de 12 tracks stuk voor stuk heel erg goed zijn, gaan ze bijna allemaal over het dealerschap en het witte stuifmeel waar rappers blijkbaar zo verzot op zijn. Toch weten ze dit gangsterverhaal op een bijna poëtische manier de mic in te spuwen, zonder in clichématig braggin' & boastin' te vervallen.

Na het optreden in het voorprogramma van Jay Z, is deze show in de vernieuwde MAX van de Melkweg de tweede show van de groep in Nederland.