Gemeente Zaltbommel

WhoZnext team actief in wijk de Vergt

Vanaf maandag 25 juni heeft Zaltbommel officieel een nieuw WhoZnext team. Om 16.30 uur zal in de Philipsschool een startschot worden gegeven aan het WhoZnext team van de Vergt. Het WhoZnext team is in de wijk de Vergt verantwoordelijk voor allerlei sportieve activiteiten voor het komende schooljaar.

Wethouder A. Verschoor en een delegatie van de Gelderse Sport Federatie zullen de jongeren officieel benoemen tot WhoZnext team, waarbij de jongeren een document zullen ondertekenen.

Een WhoZnext team is een team bestaande uit een aantal enthousiast jongeren die allerlei sportactiviteiten organiseren. WhoZnext wil ervoor zorgen dat jongeren meer invloed krijgen op sportgebied door middel van begeleid maar toch zelfstandig organiseren van activiteiten.

Pannateam
Het WhoZnext team uit de Vergt in Zaltbommel, ook bekend als het Pannateam de Ark, heeft al eerder activiteiten in de wijk georganiseerd zoals bij de opening van het speelveldje aan de Leenhoffstraat met het pannatoernooi op 25 november vorig jaar. De eerste grote activiteit voor het team in de Vergt staat voor na de zomer gepland. Het WhoZnext team wordt ondersteund door de gemeente en de Gelderse Sport Federatie en door Actium Nederland.

Naast het team in de Vergt zal er ook in de wijk Spellewaard een WhoZnext team opgericht worden. Ook is aan hen de taak om in hun wijk een sportactiviteitenplan op te gaan stellen. De officiële opening van dit team zal pas na de zomervakantie plaatsvinden.

Bron: Gelderse Sport Federatie
Geplaatst op: 20 juni 2007