Gemeente Bussum

Nieuwe inrichting Comeniuslaan rond

De gemeente Naarden heeft de afgelopen maanden in overleg met Bussum gewerkt aan een plan voor de herinrichting van de Comeniuslaan

Op 26 juni neemt de Naardense gemeenteraad een besluit over het voorstel en het toekennen van een uitvoeringskrediet.

De Comeniuslaan ligt op de grens van de gemeente Bussum en Naarden. De gemeente Bussum heeft vorig jaar het riool vervangen, de regie over de herinrichting ligt nu bij Naarden. De provincie is bereid de helft van de aanlegkosten voor haar rekening te nemen.

Voor de herinrichting moest gekozen worden tussen meerdere varianten. Waar mogelijk is rekening gehouden met de wensen van de bewoners. De bewoners van de Comeniuslaan zijn over de plannen van het college ingelicht.

Wat gaat er gebeuren?

Om geluidsoverlast tegen te gaan wordt de weg geheel geasfalteerd, van de Lambertus Hortensiuslaan tot aan het spoor. Aan de Naardense zijde zal op twee plaatsen over kortere lengte op de rijbaan geparkeerd kunnen worden tussen de Lambertus Hortensiuslaan en de Albrechtlaan. Daartussen kunnen bussen elkaar passeren. De rijbaan is daar zes meter breed, even breed als nu. Overeenkomstig de wens van de bewoners komen aan de Bussumse kant parkeerhavens en blijven de zes kleine esdoorns gehandhaafd. Tegenover de Comeniuspraktijk worden extra parkeerhavens aangelegd, waarvoor een boom gekapt zal moeten worden.

Aan het begin van de Rostocklaan wordt een verkeersdrempel aangelegd, vergelijkbaar met andere in deze buurt. Op het kruispunt met de Albrechtlaan komt een eilandje. Deze dient als snelheidsremmer, maar ook ter ondersteuning voor de oversteekvoorziening. Voorlopig wordt afgezien van het aanbrengen van meer snelheidsremmers.