Gemeente Tilburg

19 juni 2007

Aanleg Cruyff Court Ypelaerpark

Uitnodiging inloopavond dinsdagavond 26 juni a.s.

Ruim een jaar geleden heeft de Stichting Stokhasselt '88 een Cruyff Court aangevraagd voor de wijk Stokhasselt. Dit is een voetbalveld van kunstgras met een hekwerk er om heen. De Stichting Cruyff Courts KNVB Velden (CCKV) maakt de aanleg van deze velden mogelijk. Zij wil jongeren met en zonder handicap stimuleren om te sporten op een locatie in de wijk. De voorzieningen moeten ook een bijdrage leveren aan themaŽs als sociale verantwoordelijkheid, integratie, samenspelen en normen en waarden.

In eerste instantie kon niet aan de wens van Stichting Stokhasselt '88 voldaan worden. Er lag sinds 2005 al een Cruyff Court in Tilburg Noord en een tweede veld bleek niet haalbaar.

Het huidige Cruyff Court aan De Nobelstraat wordt binnenkort omgevormd tot een gewoon kunstgrasveld, omdat tijdens de aanleg daar niet de juiste procedure is gevolgd. De gemeente wil een dergelijk veld graag behouden voor de jeugd van Tilburg Noord. Hiervoor is geld beschikbaar gesteld. Ook de Stichting Cruyff Court KNVB Velden is bereid hieraan mee te werken.

Het veld in Stokhasselt komt aan de zuidrand van het Ypelaerpark, op de plek waar nu ook al een voetbalveldje ligt. In de plaats van het asfalt, komt een ondergrond van kunstgras met een hek er om heen.

Inloopavond
Via deze bewonersbrief nodigen de initiatiefnemers, de Stichting Cruyff Court KNVB Velden en de gemeente Tilburg u en uw (klein)kinderen graag uit voor een inloopavond op:

Dinsdag 26 juni a.s.
Wijkcentrum de Ypelaer
Corellistraat 10
Vanaf 18.30 tot 20.30 uur

U kunt die avond vrij binnenlopen en de plannen voor het nieuw aan te leggen Cruyff Court bekijken. Ook is er informatie beschikbaar over de termijn waarop de aanleg voor dit veld start.

Meer informatie
Hebt u vragen, dan kunt u contact opnemen met Helen Smeeman, gebiedscoördinator van gebiedsteam Noord. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 542 87 45 of via emailadres helen.smeeman@tilburg.nl.

---- --