Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool

Dragsters bezetten De Haagse Hogeschool

Op 26 juni is het uitkijken in het Atrium van De Haagse Hogeschool. Leerlingen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs meten dan hun krachten tijdens de jaarlijkse Actionlabs Dragster Race.

De dragsters zijn het product van een opdracht in de zogenaamde Actionlabs. Elf basisscholen, 3 scholen voor voortgezet onderwijs in de regio haaglanden en de Haagse Hogeschool hebben allen Actionlabs. In de Actionlabs, een product van VAPRO-OVP, maken kinderen op een speelse manier kennis met techniek, waarbij een beroep gedaan wordt op zelfstandigheid, creativiteit en samenwerking. Zo zijn zij aan de slag gegaan met het ontwerpen, het maken van een model in piepschuim en het daadwerkelijk produceren van een dragster, een raceauto. Op 26 juni testen de kinderen hun dragster op snelheid tijdens de wedstrijden die op de Hogeschool georganiseerd worden. Ook zijn er prijzen voor de mooiste dragster.

Maar er is meer op 26 juni. Zowel de Haagse Hogeschool (TH Rijswijk, afdeling engineering) als het Hofstad Lyceum waren succesvol op de in mei gehouden Shell Eco Marathon. Het team van de hogeschool won de race en de auto van het Hofstad Lyceum werd derde in de categorie design. Beide voertuigen zijn te bewonderen tijdens de dragster race. Daarnaast zal de Kitkar van de Hogeschool Rotterdam te bezichtigen zijn. Ook kunnen bezoekers, studenten en leerlingen een opstelling van de FIRST LEGO League bezoeken. De FIRST LEGO League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 14 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.

Met het organiseren van de middag wil De Haagse Hogeschool laten zien dat techniek vooral leuk en interessant is.