Gemeente Annapaulowna


Informatieavond 26 juni over woningbouw Breezand

Het plan voor woningen in Breezand-Zuid is nu definitief. De gemeente is positief hierover en de inspraakperiode begint naar verwachting eind juni. Vooruitlopend hierop wordt dinsdag 26 juni het plan aan de bewoners van Breezand gepresenteert.

128 Woningen
Ontwikkelings Maatschappij Breezand (OMB) heeft na afstemming met de gemeente Anna Paulowna het definitieve plan opgezet voor 128 woningen in Breezand-Zuid. Ook het plan voor de herontwikkeling (appartementen en een winkelstrip) en de revitalisering van het Ceresplein is nader uitgewerkt. Hierbij is, rekening houdend met alle omgevingsaspecten, de inrichting van het gebied (het stedenbouwkundige plan) bepaald. Het college heeft begin mei al zeer positief gereageerd op het plan. Hiermee is een belangrijke stap genomen tot de realisatie ervan.

Inspraak

De gemeente heeft het stedenbouwkundige plan ter goedkeuring toegezonden aan de provincie Noord-Holland. Naar verwachting kan eind juni de inspraakperiode beginnen. Deze procedure duurt ongeveer een jaar. Tussentijds zal er gewerkt worden aan de uitwerking van de details.

Vooruitlopend op deze officiële inspraak wordt het plan aan de bewoners gepresenteerd tijdens een informatieavond op dinsdag 26 juni aanstaande. Vanaf 19.30 uur zijn belangstellenden van harte welkom in restaurant Bloemenlust in Breezand. Hierbij zullen ook de college- en raadsleden worden uitgenodigd.

Naam

Op deze avond zal aan de inwoners van Breezand gevraagd worden om mee te denken over een passende naam voor de toekomstige wijk. OMB zal uit de ingezonden namen een keuze maken en degene die de meest passende naam heeft bedacht ontvangt een nog nader te bepalen prijs.

Momenteel wordt eveneens gewerkt aan het opzetten van een actuele website voor de ontwikkelingen in Breezand (www.woneninbreezand.nl). Naar verwachting zal deze half juni online zijn.

Meer over dit onderwerp:

Breezand, ontwikkeling