Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Poging overval tankstation in Opsporing Verzocht|
De poging tot overval op het Texaco-tankstation aan de Emmerikseweg in Zutphen van 11 mei jl. wordt behandeld in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

De programmamakers van de Avro hebben vanmorgen (20/6) in samenwerking met de politie bij het tankstation filmopnamen gemaakt, waarbij de overval met stand-ins werd nagespeeld. Politiemannen en -vrouwen speelden de rollen van de overvallers en de shopmedewerksters.

De overval wordt dinsdagavond 26 juni a.s. tussen 21.15 en 22.15 uur in het televisieprogramma Opsporing Verzocht behandeld. Woensdagmiddag (27/6) wordt de uitzending herhaald. In de uitzending worden ook beelden vertoond van de overval die werden vastgelegd door de beveiligingscamera.

De overval is opvallend vanwege het knullige karakter. Ondanks het feit dat de overvallers zich vermoedelijk al enige tijd in de struiken bij het pompstation hadden opgehouden, koos men het verkeerde moment door naar binnen te gaan terwijl er geen medewerkster in de shop was en de kassa niet geopend kon worden.

Bij de overval die op vrijdagavond 11 mei jl. rond 20.45 uur plaats vond, waren in ieder geval twee mannen betrokken. Eén van hen ging de shop binnen, met vermoedelijk een vuurwapen, juist op het moment dat de medewerksters buiten het gebouw waren. Toen één van de medewerksters van buiten op het raam bonsde, verliet de overvaller zonder buit de shop en rende met een tweede man, die buiten stond, weg. Eén van hen rende richting van de Zuidwijken en de andere richting centrum. De politie sluit niet uit dat de overvallers uit de buurt afkomstig zijn.

De twee jongemannen zijn vermoedelijk jonger dan 20 jaar zijn en mogelijk van Turkse afkomst. Degene die binnen is geweest heeft een gezet postuur en is ongeveer 1.70 m. Hij droeg een leren jas met capuchon en bontkraag.

De andere jongeman is duidelijk langer, ongeveer 1.90 m en heeft een sportief uiterlijk. Hij droeg een zwarte trui met capuchon die hij ook op had. Daaronder droeg hij een petje. Voor tips kan men bellen met de recherche in Zutphen via 0900-8844


---


---


---

---- --