Gemeente Rotterdam

De commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie vergadert op dinsdag 26 juni om 9.30 uur. Centraal staat de Kaderbrief 2007.

Kaderbrief 2007

De Kaderbrief is de opmaat naar de begroting 2008. Het college geeft in de Kaderbrief op hoofdlijnen de beleidsmatige en budgettaire kaders aan waarbinnen de begroting 2008 wordt opgesteld. De specifieke vertaling naar beleidsvelden, prestaties en producten vindt plaats bij het opstellen van de Begroting 2008.

Richtinggevend

De vorige begroting was de eerste concrete uitwerking van het programma van het huidige college. In vier pijlers (Sociaal, Veilig, Wonen en Economie) zijn 52 collegeprioriteiten aangegeven. De Kaderbrief 2007 is het moment om aan de uitvoering van het collegeprogramma opnieuw richting en vaart te geven, om focus aan te brengen en om met scherpe keuzes die focus te onderstrepen.

Op 5 juli neemt de gemeenteraad een besluit over de Kaderbrief 2007.

Staat van Rotterdam

Als relevante achtergrondinformatie geldt de Staat van Rotterdam. Daarin wordt, per pijler (Sociaal, Veilig, Wonen en Economie), een overzicht gegeven van de belangrijkste ontwikkelingen in de stad en inzicht in de effecten van het gevoerde beleid. Het geeft inzicht in vragen als: Hoe staat Rotterdam ervoor? Zijn wij met de goede dingen bezig en doen we deze dingen goed?

Bron: Griffie, 21-06-2007