26 juni:

Offi cieel startsein innovatieprogramma Duurzame Logistiek

Secretaris-generaal van Verkeer en Waterstaat, Wim Kuijken, geeft op dinsdag 26 juni om 16.00 uur het officiële startsein voor Duurzame Logistiek, een innovatieprogramma van Verkeer en Waterstaat.

Het innovatieprogramma Duurzame Logistiek is opgezet om de winst van compactere goederenstromen, slimmere logistiek en zuiniger vervoer gezamenlijk te verzilveren: bedrijfsleven, belangenorganisaties, overheid en kennisinstellingen formuleren samen de idealen, voeren concrete projecten uit en delen de opgedane ervaring met andere bedrijven en organisaties. Meer dan 400 personen hebben zich reeds aangemeld voor het startsein tijdens de zomerborrel van Connekt/ITS Netherlands.

Betrokken organisaties
Duurzame Logistiek is een innovatieprogramma van het ministerie van Verkeer en Waterstaat in samenwerking met ondernemersorganisaties EVO, Transport en Logistiek Nederland (TLN), Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) en VNO-NCW, de stichting Natuur en Milieu en de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en Economische Zaken. Het programma is ondergebracht bij Connekt, een internationaal netwerk van bedrijven, overheden en kennisinstellingen voor duurzame en betrouwbare mobiliteit.

Noot voor redacties (