Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 153

datum: 25 juni 2007

Eerste veteranendag voor Amersfoort en Leusden

Alle veteranen die in Leusden en Amersfoort wonen zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst op dinsdag 26 juni 2007. De gemeente Leusden en Amersfoort eren op deze dag alle mannen en vrouwen die zich, recent of in het verleden, hebben ingezet voor het handhaven of herstellen van de vrede, waar ook ter wereld. De bijeenkomst begint om 15.30 uur en vindt plaats in de stadshal van Theater- en congrescentrum De Flint, Coninckstraat 60 in Amersfoort.

Het initiatief voor deze lokale veteranendag is ontstaan in navolging van de landelijke veteranendag op vrijdag 29 juni.

Amersfoort en Leusden kennen een groot aantal militaire veteranen. Dit zijn niet alleen de nog in leven zijnde militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands Indië, Korea of Nieuw-Guinea zijn ingezet, maar ook een snel groeiende groep "jonge veteranen". Militairen die hebben deelgenomen aan (vredes)missies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Afghanistan en Irak.

De verwachting is dat een groot aantal veteranen naar de bijeenkomst in De Flint zullen komen. Ruim 300 veteranen van verschillende krijgsmachtsonderdelen hebben zich voor morgen, 26 juni aangemeld.

Het programma in hoofdlijnen:
15.00 uur Ontvangst veteranen in stadshal De Flint 15.35 uur Speech door mevrouw A. van Vliet-Kuiper, burgemeester Amersfoort 15.40 uur Speech door kolonel L.H. Habraken, directeur Veteraneninstituut in Doorn 15.50 uur Speech door de heer C.J.G.M. de Vet, burgemeester gemeente Leusden 15.55 uur Minuut stilte
15.56 uur Zingen van het Wilhelmus
16.00 uur Einde officiële bijeenkomst

Van 16.00 uur tot 17.30 uur is het informele gedeelte. Het informele gedeelte is belangrijk onderdeel van het programma. De bezoekers kunnen in ongedwongen sfeer elkaar ontmoeten en van gedachten wisselen.

Informatie:
Gemeente Amersfoort: mevrouw L. Meeder, Concernstaf, telefoon 033 469 44 40, e-mail

l.meeder@amersfoort.nl.
Gemeente Leusden: mevrouw J. van der Werf, telefoon 296 17 20. U bent van harte uitgenodigd de bijeenkomst bij te wonen.

---- --