Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 25-06-07

TILBURG, 25 juni 2007

Supporters in beeld bij Opsporing verzocht

TILBURG Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht besteedt het programma morgenavond aandacht aan de ongeregeldheden die plaats vonden na afloop van de voetbalinterland Nederland tegen Marokko voor spelers tot 21 jaar. De wedstrijd werd op 22 mei gespeeld in het Willem II stadion in Tilburg. De politie verrichtte zowel voor, tijdens, als na de wedstrijd in totaal 26 arrestaties.

Direct na het eindsignaal van de wedstrijd bestormden honderden aanhangers van jong Marokko het veld. Het merendeel van deze supporters verkeerde in een feeststemming door de behaalde overwinning. Nadat het gros van de feestvierende supporters de grasmat had verlaten zorgden enkele tientallen aanhangers van Jong Marokko voor ongeregeldheden. Naast diverse vernielingen werden ook enkele stewards mishandeld.

De politie Tilburg startte in overleg met het Openbaar Ministerie na de wedstrijd een onderzoek. Een rechercheteam inventariseerde onder andere de beelden van zowel fotografische opnamen als videomateriaal die gemaakt werden tijdens de wedstrijd.

Tijdens de uitzending toont het programma beelden van supporters die zich schuldig gemaakt hebben aan strafbare feiten in het stadion. De politie vraagt de hulp van de kijker om de identiteit van de getoonde personen te achterhalen.

Oisterwijker verdacht van berovingen op onder andere Spoordijk

TILBURG De politie verdenkt een 22 jarige Oisterwijker van de berovingen die dit jaar plaats vonden op de Spoordijk in Tilburg. Hiervan werden 17 passanten het slachtoffer. Ook op de Beeksedijk in Goirle sloeg de straatrover toe. De verdachte werd op 04 juni jl. aangehouden en zit op dit moment in voorarrest. De politie kwam de man door uitgebreid technisch en tactisch onderzoek op het spoor.

De politie heeft op 04 juni jl. in een woning in Oisterwijk de 22 jarige man aangehouden in verband met het onderzoek dat plaats vond naar aanleiding van een beroving op 25 mei jl. op de Beeksedijk in Goirle. Daar werd een 32 jarige Goirlenaar het slachtoffer van een straatroof. De fietser werd klem gereden en moest onder bedreiging van een mes goederen afstaan. Dezelfde nacht werd een 62 jarige Oisterwijker op de Spoordijk in Tilburg eveneens het slachtoffer van een beroving. Ook hier dreigde de verdachte met een mes en vroeg het slachtoffer om geld. De politie gaat ervan uit dat het hier om dezelfde dader gaat en dat ook de overige straatroven die het afgelopen jaar op de Spoordijk plaats vonden gepleegd zijn door deze verdachte.

Eerder, op maandag 02 april 2007, werd dezelfde verdachte tijdens een postactie in de omgeving van de Spoordijk aangehouden. Er was toen onvoldoende grond om een vervolging in te stellen.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

TILBURG Agenten hebben gistermiddag in een flat woning in de Atelierstraat een in werking zijnde wietplantage ontmanteld. In totaal trof de politie 121 oogstrijpe hennepplanten aan. De stroom werd op een illegale wijze afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de exploitanten. . Zij riskeren naast een strafrechterlijke aanpak ook de ontbinding van de huurovereenkomst. De politie ruimt elke week een aantal kwekerijen en voldoet hiermee aan afspraken die in een convenant onder regie van de gemeente met alle betrokken partners is vastgesteld. Kwekerijen zorgen immers voor stankoverlast en zijn brandgevaarlijk. Ook is er een relatie met geweldscriminaliteit.

Automobilist rijdt 33 jaar zonder rijbewijs

TILBURG Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben het afgelopen weekend tijdens verkeerscontrole op verschillende locaties ruim 1480 bekeuringen uitgeschreven. De aandacht ging voornamelijk uit naar het niet dragen van de autogordel, het rijden door rood licht en het overtreden van de maximum snelheid. Tijdens de controle verklaarde een 52 jarige Tilburgse automobilist al 33 jaar te rijden zonder geldig rijbewijs. De man gaf aan ooit enkele rijlesjes gehad te hebben, maar niet meer dan dat.

Agenten controleerden beide dagen op de Ringbanen in Tilburg. De Ringbanen zijn één van de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen terug te dringen. De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie, gemeente en de provincie Noord-Brabant. Op deze plaatsen vonden de laatste drie jaar meer dan 600 letselaanrijdingen plaats. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid.

Tijdens de snelheidscontrole op de Ringbaan Noord reed één op de vier bestuurders te hard. In totaal passeerden 3160 passanten het controlepunt. Hiervan kregen er 886 een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid. Een automobilist raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij met 127 kilometer per uur langs het controlepunt reed.

Op de Ringbaan Zuid reed één op de twee bestuurders te hard, namelijk van de 968 passanten overtraden 555 de snelheid.

Naast de snelheidsovertredingen kregen 41 passanten een bekeuring voor het rijden zonder gordel, het niet dragen van een helm en het negeren van het rode verkeerslicht.

Ook in Tilburg aanbieders nepgoud actief

TILBURG: Vanmorgen heeft bij de politie een inwoner uit Hilvarenbeek naar aanleiding van mediaberichtgeving gemeld dat hij vrijdagmiddag eveneens is geconfronteerd met opdringerige verkopers van nepgoud.

De Hilvarenbeker stond met zijn auto stil voor het rode verkeerslicht op de Ringbaan Zuid, ter hoogte van het Willem II stadion. Er kwam naast hem een rode Volkswagen Passat staan met vermoedelijk Duitse kentekenplaten. Hij werd door de bestuurder en de inzittende gewenkt. Zij lieten hem goed zien. Hierop reed de Hilvarenbeker samen met de andere auto naar een parkeerplaats. Daar toonden de mannen, die in gebroken Engels en Duits vertelden vader en zoon te zijn, veel goud. Ze wilden het goud aan de Hilvarenbeker verkopen omdat ze geen geld hadden voor de terugreis. Ze begonnen met een vraagprijs van 3000 euro. Uiteindelijk kocht de melder bij de mannen voor een bedrag van 50 euro acht ringen en vier (nep) gouden kettingen. De politie waarschuwt voor de verkopers van nepgoud. In de afgelopen dagen zijn uit meerdere plaatsen in het land meldingen gekomen van dergelijke zaken.

Politie onderzoekt overval in woning

TILBURG: Gisteravond heeft omstreeks 21.40 uur een overval plaats gevonden op de 70-jarige bewoner van een pand aan de Generaal Hertzogstraat. Een 48-jarige man kwam gisteravond op bezoek bij zijn vriend. Hij liet per ongeluk de voordeur open staan waarna direct de overvaller de woning binnen kwam. Hij droeg volgens de beide mannen een zwarte bivakmuts en had een honkbalknuppel in zijn handen. Hij gooide de 48-jarige Tilburger op de grond en sloeg hem met de knuppel. Hij eiste geld en pakte vervolgens vanaf een tafel de portemonnee van de bewoner waarna hij de woning uitvluchtte. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in

Auteur: Desiree Brabers / Willem van Hooijdonk