Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer doet het goed bij ICT-ondernemers

ICT-bedrijven beoordelen het ondernemersklimaat van de gemeente Zoetermeer hoger wanneer zij gebruik maken van het programma Zoetermeer ICT-stad. Dit blijkt uit een onderzoek verricht door TNS NIPO Commerce.

Onder de ICT-bedrijven in Zoetermeer is een onderzoek verricht om de waardering van het vestigingsklimaat en de beleving van het programma Zoetermeer ICT-stad te onderzoeken.

In 2002 is de gemeente Zoetermeer begonnen met het programma Zoetermeer ICT-stad. Het programma concentreert zich op het stimuleren en toepassen van ICT in de zorg, het onderwijs en het bedrijfsleven. Voorbeelden van de projecten zijn Gigameer, de Academie voor ICT en Media en ICT-Sociëteit.

Het blijkt dat ondernemers het vestigingsklimaat van de gemeente Zoetermeer hoger beoordelen wanneer zij gebruik maken van minstens één van de ICT-projecten. Zij waarderen de projecten als nuttig tot zeer nuttig. Ook beoordelen de gebruikers hun relatie met de gemeente positiever.

De verdere ontwikkeling van de ICT-infrastructuur en de ondersteuning van bedrijven bij het ontwikkelen en invoeren van innovaties, zijn voor ICT-ondernemers van groot belang. Naast deze aspecten geven de ondernemers de bereikbaarheid van het bedrijfspand en het parkeerbeleid aan als verbeterpunten.

ICT-ondernemers zijn minder gebonden aan hun vestigingslocatie dan andere ondernemers. Zij zijn doorgaans niet afhankelijk van zaken als de aanwezigheid van afnemers of toeleveranciers. Programma's als Zoetermeer ICT-stad zijn dus van belang om Zoetermeer aantrekkelijk te maken en behouden.