Gemeente Drechterland

Er beweegt wat in Drechterland

Door Luzette Wagenaar - Kroon

Foto wethouder Luzette Wagenaar-Kroon Door Drechterland beweegt een bord. Een bord dat u erop wijst dat het verstandig is om dagelijks voldoende te bewegen. Landelijk onderzoek heeft uitgewezen dat een volwassene vijf dagen per week minimaal 30 minuten per dag zou moeten bewegen. Kinderen zelfs 60 minutenâ¦.

Buiten lichamelijke gezondheid heeft sportieve activiteit ook een sociale kant, samen actief zijn is goed voor het geestelijk welzijn.

Een kleine 37 % van onze Drechterlandse bevolking voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Landelijk ligt het gemiddelde overigens op 45 %. Het kan dus nog veel beter in Drechterland.

Uw gemeente gaat ook actief aan de slag om de score te verbeteren. Ik wil met u de uitdaging aangaan om te zorgen dat we dit percentage in enkele jaren weten op te trekken naar minimaal 50 %.

Sportservice is de organisatie die zich inzet in Drechterland om sportief te leven. Ze organiseren activiteiten voor alle leeftijden. Zowel jongeren (jeugdsportpas en vakantiesportpas), tieners (sporthackersproject) als ouderen (via het Galm project) stimuleren ze om in actie te komen. De kunst is niet alleen mensen aan het bewegen te krijgen, maar ze ook aan het bewegen te houden. 30 minuten bewegen in Drechterland

De komende tijd ziet u het bord Drechterland Beweegt bij diverse activiteiten in Drechterland. Aan verenigingen doe ik graag de oproep hiervan gebruik te maken. Even bellen en we komen aansnellen. Ook goed om onze ambtenaren in beweging te houden.

Het Nederlands instituut Sport en Bewegen is dit jaar een landelijke campagne gestart genaamd: 30 minuten bewegen. Dagelijks 30 minuten bewegen is namelijk de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Om iedereen bekend te maken met deze norm, worden tv-commercials uitgezonden, banner en posters verspreid. En alle gemeenten ontvangen een plaatsnaambord 30 minuten bewegen.

---

Bestel producten met DigiD
ga naar de Wmo pagina
Informatie over de Westfrisiaweg
Ga naar de actiesite 30 minuten bewegen
Ga direct naar de toekomstvisie
Ga naar de site www.crisis.nl
blinden en slechtzienden