Provincie Flevoland



Leader+ bijdrage voor herinrichting dorpspark De Greente Swifterbant

Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland heeft een Leader+ bijdrage van EUR 57.607 toegekend aan het project `Herinrichting Dorpspark De Greente Swifterbant'. Het totale project kost EUR 193.087.

De Greente is het dorpspark in Swifterbant. Inwoners van Swifterbant hebben het initiatief genomen om een plan te maken voor de herinrichting van De Greente. Hierdoor wordt De Greente een multifunctionele ontmoetingsplaats voor jong en oud. Er worden een aantal faciliteiten geplaatst zoals banken, skatevoor-zieningen en een pannafield. Voor speciale gelegenheden, bijvoorbeeld de
dodenherdenking op 4 mei missen de inwoners van Swifterbant een geschikte plaats. Hiervoor en voor andere culturele activiteiten wordt een podium ingericht. Ook worden er nieuwe paden en nieuwe verlichting aangelegd. De inrichting van het park zal aansluiten bij het visgraatontwerp van Swifterbant en het ontwerp van het podium zal aansluiten bij de Swifterbantcultuur. Mede hierdoor zal de identiteit van Swifterbant een gezicht krijgen.

Leader+ programma

Organisaties, verenigingen, stichtingen en bedrijven die een goed idee hebben, kunnen een Leader+ aanvraag indienen. De inhoud van Leader+ projecten kan uiteenlopen van leefbaarheid tot natuurbeheer, plattelandstoerisme en biologische landbouw. Eén ding hebben ze gemeen: het gaat om de inzet en betrokkenheid van de lokale samenleving. Leader+ is namelijk bedoeld voor vernieuwende initiatieven vanuit de plaatselijke bevolking, die gedragen en vaak ook uitgevoerd worden door een groot deel van de samenleving.

De Leader+ aanvragen worden beoordeeld door de Lokale Actie Groep Leader+ Flevoland (LAG). Deze Lokale Actie Groep is samengesteld uit vertegenwoordigers van Flevolandse verenigingen en organisaties in het landelijk gebied en geeft advies aan het college van Gedeputeerde Staten over de aanvragen. Het college neemt op basis van dit advies het formele besluit en sluit vervolgens een overeenkomst met de projectuitvoerder.