Ministerie van Financiën

Prijsuitreiking bezuinigings-ideeënbus

nieuwsbericht | 26-06-2007 | Directie Voorlichting

Minister Bos reikt dinsdagmiddag 26 juni prijzen uit voor de beste bezuinigingsideeën van de bezuinigings-ideeënbus. Deze ideeënbus was van 29 januari tot half maart opengesteld op de website 'Bezuinigenkunjezelf'. Iedereen kon hier goede besparingsideeën aanmelden.

De ideeënbus komt voor uit een motie van Groep van Oudenallen en de PvdA, in oktober 2006. De motie bestond uit het verzoek om een actiever beleid in te zetten om ambtenaren op ministeries op te roepen om goede besparingsideeën te spuien door middel van een ideeënbus op de website. Onder de vorige minister is besloten de ideeënbus open te stellen voor iedereen.

Het ministerie van Financiën heeft hiertoe de website 'Bezuinigenkunjezelf' in het leven geroepen. Iedereen kon tot 16 maart via deze website bezuinigingsideeën aandragen. Vervolgens heeft een jury bestaande uit de minister van Financiën, Gonny van Oudenallen en André de Jong (Directeur-Generaal Rijksbegroting) het winnende idee uitgekozen.

Tien ideeën zijn genomineerd. De aandragers van de ideeën zullen deze voorafgaand aan de prijsuitreiking zelf toelichten.

Meer informatie


* Website 'Bezuiningenkunjezelf'

Zie ook

Zie het origineel


* Dossier Begrotingsproces


* Laatst aangepast: 26-06-2007