Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Bezoek 30 juni de 1e publieksdag `Snelheid' in Arnhem
Publicatiedatum: 26-6-2007 10:08:14

Op zaterdag 30 juni wordt de eerste Gelderse publieksdag `Snelheid' georganiseerd. Deze dag staat een `verkeersstraat' opgesteld op het parkeerterrein bij het Gelredome in Arnhem. Om 10.00 uur openen de heren Cees Janssen, vice-voorzitter van het ROVG, en Leon Verver, portefeuillehouder verkeer van de politie Gelderland-Midden, deze publieksdag door een noodstop te maken in deze straat. Hierna kunnen alle belangstellenden kennis maken met verschillende aspecten van `snelheid'. De boodschap die centraal staat is: "Een paar kilometer te hard, een wereld van verschil".

In de `verkeersstraat' kunnen bezoekers onder andere een noodstop maken op een mobiele slipbaan, `schieten' met de lasergun en kunnen ze hun eigen snelheidsmeter `ijken', door met hun auto langs opgestelde radars te rijden. Met de vakantie in het voorruitzicht zal extra aandacht besteed worden aan het veilig rijden met een caravan en krijgen bezoekers handige tips. Brom- en snorfietsers kunnen bij de rollenbank met hun eigen snor- of bromfiets een demonstratie krijgen hoe de snelheid voor deze voertuigen wordt getest. Alle publieksdagen zijn tussen 10.00 en 15.00 uur voor iedereen vrij toegankelijk. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Ook op 7 juli en 14 juli vinden op verschillende locaties in Gelderland publieksdagen `Snelheid' plaats. Deze dagen worden dit jaar voor de eerste keer georganiseerd door de drie Gelderse politiekorpsen en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG). Zaterdag 7 juli vindt u de verkeersstraat bij de brandweerkazerne Nijmegen-West, Nieuwe Dukenburgseweg 23 in Nijmegen. Het parkeerterrein bij het oude Philipsgebouw aan de Oude Apeldoornseweg in Apeldoorn wordt zaterdag 14 juli als verkeersstraat ingericht.


Noot voor de redactie (