Persberichten Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht, 26-06-2007

Motorscooter

NIEUWEGEIN Op maandag 25 juni kwam een motorscooter in botsing met een auto. Beide opzittenden raakten gewond.

Rond 22.45 uur reed een 23-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Nedereindseweg, komende uit de richting van de Herenstraat. Over dezelfde weg kwam hem een motorscooter bestuurd door een 22-jarige man uit Utrecht tegemoet. Achterop de motorscooter zat een 18-jarige vrouw uit Utrecht.

Op de kruising met de Stormerdijkstraat sloeg de automobilist linksaf, maar verleende daarbij geen vrije doorgang aan de hem tegemoetkomende scooter, met een aanrijding tot gevolg. De motorscooter ging onderuit. De 22-jarige Utrechter liep een heupfractuur op, zijn 18-jarige passagier nekletsel. Beiden zijn per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Alleen verzekeringsplaatje

VIANEN Een 25-jarige verdachte uit Vianen wist op maandag 25 juni aan de politie te ontkomen.

Rond 14.05 uur reed een politieman met zijn fiets bij de Julianabrug. Hij zag dat een scooterrijder voor de gesloten slagbomen stond te wachten. Het viel de agent op dat de scooter niet was voorzien van een kentekenplaat, maar van een oud verzekeringsplaatje. De agent stopte naast de scooter en herkende de bestuurder als een 25-jarige man uit Vianen, waarvan hij wist dat hij nog 20 dagen gevangenisstraf uit moest zitten.

De politieman pakte de verdachte bij zijn schouder om hem aan te houden. Dat zag de verdachte kennelijk niet zitten: hij trok de scooter op het achterwiel, maakte een draai van 180 graden en ging er als een blinde vandoor. Hij reed over de Kanaalweg in de richting van de Zomerdijk en verdween uit het zicht.

De agent gaf alles door aan de meldkamer en meerdere eenheden werden die kant opgestuurd om naar de verdachte uit te kijken. Ter hoogte van de Put Middelwaard zagen agenten een familielid van de verdachte rijden. Agenten gaven haar een stopteken. De vrouw gaf toe door de verdachte opgebeld te zijn en hij had haar verzocht hem bij de grindput op te halen. Door de agenten werd vervolgens rond de grindput naar de verdachte gezocht. Daarbij werd gebruik gemaakt van twee politiehonden en een politiehelikopter, die toevallig in de omgeving surveilleerde. De verdachte werd ondanks deze inzet niet meer aangetroffen.

Straatroof

NIEUWEGEIN Op maandag 25 juni werd een 18-jarige jongeman uit Nieuwegein beroofd.

Rond 13.00 uur liep de Nieuwegeiner op de Boogstede. Daar werd hij aangesproken door twee jongemannen. Terwijl hij met hen sprak kwam plotseling een jongeman op hem aflopen. De jongeman pakte de Nieuwegeiner beet, dreigde hem neer te steken hem en eiste geld. Nadat de verdachte het slachtoffer een geldbedrag afhandig had gemaakt, ging hij er te voet vandoor. De twee jongemannen waar de Nieuwegeiner mee had gesproken, renden vervolgens met de verdachte mee. Kennelijk hoorde het drietal bij elkaar.

Naar aanleiding van de melding van de straatroof gingen meerdere politie-eenheden naar de omgeving van de Boogstede. Op het tramperron aan de Schouwstede zagen agenten drie personen lopen, die aan het opgegeven signalement voldeden. Bij het zien van de politie gingen de verdachten er te voet vandoor. Twee verdachten, mannen van 23 en 25 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, konden worden aangehouden, de derde wist te ontkomen. Het tweetal werd naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten. Het onderzoek naar de aangehouden en ontkomen verdachte wordt voortgezet.