Politie Haaglanden

Persberichten 26 juni

Haaglanden, 26-06-2007

Mishandeling op het Spui
Den Haag -De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling. Twee mannen mishandelden zaterdag 23 juni om 01.30 een 24-jarige man uit Rijswijk. De Rijswijker raakte na het verlaten van een discotheek op het Spui ter hoogte van de tramhalte verwikkeld in een vechtpartij. Hij rende weg in de richting van de Spuistraat en de twee verdachten renden hem achterna. Ter hoogte van de Burger King konden zij hem nog diverse malen schoppen en slaan. De Rijswijker liep daarbij verwondingen op in zijn gezicht en de ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis.
De Rijswijker omschreef zijn belagers als volgt. Dader één heeft een blanke huidskleur, ongeveer 22 jaar oud, lengte 1.90/1.95 meter met een slank postuur. Hij had korte stekels en droeg een groen shirt. Opvallend was dat hij een tatoeage in zijn nek en op zijn onderarm heeft. Dader twee is ook een blanke man. Hij had echter een stevig postuur en droeg een lichtblauw shirt. Heeft u iets gezien neem dan contact op met Bureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844.

Steekpartij in Haagse bos
Den Haag - Een 33-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht, is maandagavond 25 juni neergestoken in het Haagse bos. De man liep rond 19.15 uur vanaf de Boslaan het Haagse bos in, het bruggetje over en kreeg verderop de vraag of hij geld bezat. Deze vraag werd gesteld door een getinte man met een normaal postuur, zwart kort kroeshaar, een geel/bruine spijkerbroek en een zwarte leren jas. Om de dreigende situatie niet uit de hand te laten lopen, besloot het slachtoffer de man 5,- te geven. Dit was echter niet voldoende want de verdachte had inmiddels ook een gouden ring gezien. Er ontstond een vechtpartij, waarbij de man uit Hendrik Ido Ambacht in zijn buik is gestoken. Het slachtoffer is vervoerd naar een ziekenhuis. Van de verdachte, die vermoedelijk het Haagse bos ingerend is, ontbreekt nog ieder spoor. Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van deze steekpartij. Bent u getuige of heeft u informatie? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Overbosch, via telefoonnummer 0900-8844. Als u liever anoniem blijft, kunt u bellen met 'M', Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Volg het spoor
Den Haag - Politieagenten zijn maandag 25 juni rond 8.45 uur naar de Glazenmakershof gestuurd omdat daar een spoor van hennep op straat zou liggen. Op straat lag inderdaad hennep. De agenten volgden het spoor via een brandgang tot in de achtertuin van een woning aan het Glazenmakershof. Op de zolder van deze woning troffen de agenten een werkende hennepkwekerij aan. De politie ontruimde de kwekerij met 225 hennepplanten. De 40-jarige bewoner van het pand moet zich vandaag bij het politiebureau melden.

Scooterrijder schept 5-jarige
Den Haag - Een 37-jarige scooterrijder uit Den Haag schepte maandag 25 juni rond 15.35 uur een 5-jarig Haags meisje. Het meisje stak plotseling de Schalkburgerstraat over, waardoor de 37-jarige haar niet meer kon ontwijken. Hij reed het meisje aan en hierdoor liep zij letsel aan haar schouder op. In het ziekenhuis bleek het letsel gelukkig mee te vallen.

Straatroof, vijf verdachten aangehouden
Leidschendam - De politie ging op maandag 25 juni omstreeks 13.00 uur met man en macht op zoek naar de daders van een straatroof. Een 16-jarige Hagenaar had melding gedaan, dat hij kort daarvoor op de Burgemeester van Duyvendijklaan was beroofd van een gouden halsketting. Politieagenten troffen op de Noordsingel een auto aan met daarin vijf 18-jarige Hagenaars. Omdat zij voldeden aan het door het slachtoffer opgegeven signalement werden zij aangehouden. Eén van hen probeerde daarbij een gouden ketting onder de vloermat van de auto te verstoppen. Een ander had een boksbeugel bij zich. Het vijftal werd ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Politie zoekt getuigen mishandelingen
Wassenaar Een 15-jarige jongen uit W assenaar is in het weekend van zaterdag 2 juni en zondag 3 juni tot twee keer toe mishandeld De jongen liep zaterdag 2 juni omstreeks 00.30 uur op de Rijksstraatweg ter hoogte van de Volvo dealer toen drie jongeren hem schopten en sloegen.
Op zondag 3 juni, eveneens omstreeks 00.30 uur, liep de jongen over de van Zuylen van Nijeveltstraat met een aantal vrienden toen hij dezelfde groep jongens van de vorige avond tegenkwam. Uit de groep kwamen drie jongens op het slachtoffer af en een van hen sloeg hem een gebroken neus. Deze jongen heeft het volgende signalement: jongen met blond haar, witte pet, 1.75 m lang.
De politie is op zoek naar personen die getuige zijn geweest van een mishandeling op zaterdag 2 juni en zondag 3 juni. Heeft u iets op een van deze avonden gezien neem dan contact op met de politie in Wassenaar tel 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Verdachten overval aangehouden
Rijswijk - Na een intensief onderzoek hield de recherche van politiebureau Rijswijk op vrijdag 22 juni een 28-jarige vrouw en een 30-jarige man uit Den Haag aan. Zij worden er van verdacht op vrijdag 15 juni een 81-jarige vrouw uit Rijswijk in haar woning te hebben beroofd van ruim 20.000. De vrouw liep tijdens de overval verwondingen op aan haar ribben en haar gezicht. Tijdens een doorzoeking van de woning van de verdachten is een groot deel van het geldbedrag weer teruggevonden. De rechter-commissaris heeft de voorlopige hechtenis van de twee verdachten 25 juni verlengd met twee weken.

Reken jij even af?
Delft - Een 30-jarige man uit Hoek van Holland benaderde 26 juni om 00.45 uur op het station in Delft een 26-jarige man uit Rotterdam en claimde taxichauffeur te zijn. Ze spraken een vast bedrag van 10 af voor een ritje en vertrokken. Onderweg zei de Rotterdammer dat hij haast had. De chauffeur zei dat hij wel harder kon rijden, maar dat dat 2,- meer zou kosten en dat hij dan wel even moest tanken. Bij een tankstation op de A13 tankte de chauffeur voor 2,80 en vroeg of de Rotterdammer dat even wilde afrekenen. Toen hij binnen was, ging de chauffeur er met de spullen van de Rotterdammer nog in de auto, vandoor. De Rotterdammer belde de politie. De agenten bekeken de van videobeelden van het tankstation en kwamen zo achter het kenteken van de 'taxi'. De meldkamer waarschuwde alle politiewagens uit te kijken naar deze auto. Surveillerende agenten zagen om 03.10 uur de bewuste auto op de Neherkade rijden en konden de 30-jarige man aanhouden. Op de stoel van de bijrijder vonden zij de tas met spullen van de Rotterdammer. De man zit nog vast.

Waggelend naar auto
Delft -Surveillerende agenten in een onopvallende auto zagen 25 juni om 18.45 uur een man waggelend uit een kroeg op de Van Foreestweg komen. Hij liep naar een geparkeerde auto, stapte in en maakte aanstalten weg te rijden. Daarop hielden de agenten de man staande en namen hem een blaastest af. Het resultaat was 815 ugl. De 58-jarige man uit Delft werd aangehouden, kreeg een proces-verbaal en moest direct zijn rijbewijs inleveren. De ondergrens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. Voor beginnende bestuurders geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl.

Dronkelap botst op verplaatsbare wegafzetting
Delft - Politieagenten kregen 26 juni om 03.40 uur de melding dat een personenauto op een verplaatsbare wegafzetting was gebotst. Op de A13 troffen zij een zwaar beschadigde auto en de aanhanger van Rijkswaterstaat stond scheef op de rijbaan. De bestuurder, een 40jarige man uit Delft zat nog in de auto en verklaarde nergens last van te hebben. Hij moest een blaastest afleggen en blies 790 ugl. De agenten hielden hem aan en namen zijn rijbewijs in. De ondergrens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. Voor beginnende bestuurders geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl.

Net je rijbewijs nu al kwijt
Nootdorp Een 19 jarige automobilist uit Nootdorp moest 26 juni op de Sportparkweg om 02.10 uur een blaastest afleggen omdat hij alcohol gedronken had. De uitslag bedroeg 360 ugl. De ondergrens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. Voor beginnende bestuurders geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. Omdat de Nootdorper pas sinds juni een rijbewijs had en dus beginnend bestuurder is, kon hij zijn rijbewijs direct inleveren. De man krijgt een proces verbaal

Derde keer, weer rijbewijs kwijt
Zoetermeer Politieagenten die 25 juni om 08.00 uur naar een aanrijding op de Oostweg gestuurd werden, troffen een 44-jarige automobilist uit Den Haag aan die alcohol had gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 685 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). De Hagenaar die al vaker is aangehouden voor rijden onder invloed en kon voor de derde keer zijn rijbewijs inleveren. De man krijgt een proces verbaal.