Gemeente Rhenen


Olympisch Netwerk De Vallei

Wethouder Marius Guichelaar gaat namens de gemeente Rhenen de samenwerkingsovereenkomst Olympisch Netwerk De Vallei ondertekenen. Als alle partners hun handtekening onder de overeenkomst hebben gezet, zullen aan de hand van jaarplannen concrete projecten gestart worden. Voor de partners staat het overigens vrij om aan die projecten deel te nemen.

In het Olympisch Netwerk De Vallei participeren gemeenten, onderwijsinstellingen, sportverenigingen en provinciale steuninstellingen. De ambitie is het sterker maken van sportverenigingen. Verder het stimuleren van talenten en de ondersteuning van topsporters en talenten.

De grondslag van de samenwerkingsovereenkomst komt overeen met die van het sportbeleid van de gemeente Rhenen. Door een gerichte participatie aan de deelprojecten zijn er kansen om het gemeentelijke sportbeleid te versterken, zo vindt het Rhenense gemeentebestuur.

Ook als Rhenen niet mee zou doen aan deelprojecten, kan er geleerd worden van elders opgedane ervaringen. Een reden te meer om mee te doen aan het Olympisch Netwerk De Vallei.

persbericht 26 juni 2007