College van Beroep voor het bedrijfsleven

rechtspraak

Voorzieningenrechter College van Beroep schorst ontheffing kustbus

's-Gravenhage, 25 juni 2007 - De voorzieningenrechter van het college van Beroep voor het bedrijfsleven heeft bij uitspraak van vrijdag 22 juni 2007 de ontheffing voor de zogeheten "kustbus" op het traject Petten - Den Helder geschorst.

GS van Noord-Holland hebben bij besluit van 24 mei jl. aan touringcarbedrijf Rasch te Hippolytushoef ontheffing verleend op grond van (artikel 29 van) de Wet personenvervoer 2000 voor het vervoer met de kustbus. Deze busverbinding is vooral bedoeld voor strandtoeristen en campinggasten en wordt alleen gedurende de zomermaanden verzorgd. GS van Noord-Holland verstrekken hiervoor een subsidie. De ontheffing zou ingaan op 23 juni 2007 en duren tot 9 september 2007.

Connexxion Openbaar Vervoer N.V., houder van de concessie voor openbaar busvervoer in het betreffende gebied, heeft bezwaar gemaakt tegen de verleende ontheffing. Zij stelt dat de exploitatie van de busdienst door Rasch op dit traject leidt tot inkomstenderving. Connexxion heeft de voorzieningenrechter van het College verzocht de ontheffing te schorsen.

Dit verzoek is toegewezen. De voorzieningenrechter is van oordeel dat de ontheffing onevenredig afbreuk doet aan het exclusieve recht dat met de concessie aan Connexxion is gegeven.

LJ Nummer:

BA7916

Bron: College van Beroep voor het bedrijfsleven
Datum actualiteit: 26 juni 2007