Gemeente Rotterdam

Het sombere beeld van allochtone vrouwen die niet mee willen doen en sociaal geïsoleerd zijn verdient correctie. Totnogtoe zijn ze evenwel in kleine kring actief. Maar daar liggen ook de kansen. Dat bleek vrijdag 22 juni bij de presentatie van het onderzoek Allochtone vrouwen doen mee!

In opdracht van het Sociaal Platform Rotterdam (SPR) deed het Verwey-Jonker Instituut onderzoek naar de sociale activiteiten allochtone vrouwen en hun perspectieven voor de toekomst. Daarbij werd gekeken naar de manier waarop de vrouwen betrokken zijn, naar de belemmeringen die ze daarbij ondervinden en naar de verwachtingen die ze hebben voor de toekomst. Veel vrouwen zeggen hun sociale contacten graag uit te breiden. Taalproblemen en cultuurverschillen worden echter wel als problemen genoemd.

Wethouder Orhan Kaya gaf in een reactie aan graag mee te willen werken. Ik heb al heel wat certificaten bij de afsluiting van inburgeringstrajecten uit mogen reiken. Steeds weer krijg ik verhalen te horen van mensen dat een wereld voor ze opengegaan is. Maar helaas klapt die wereld ook weer dicht bij een gebrek aan vervolgstappen. Daar moeten we werk van maken.

Het SPR pleit ervoor Pendrecht tot testwijk te benoemen en allochtone vrouwen daar een jaarlang met maatwerk te benaderen.

Lees het volledige persbericht op de website van Jeugd, Onderwijs en Samenleving.

Bron: Jeugd, Onderwijs en Samenleving, 26-06-2007