Politie Gelderland-Midden

Straatroofteam rondt twee onderzoeken af: 9 verdachten
Publicatiedatum: 26-6-2007 10:40:43

Arnhem - Het straatroofteam van de politie Gelderland-Midden heeft onlangs twee onderzoeken afgerond. De afgelopen weken werden negen verdachten aangehouden, jongens uit Arnhem in de leeftijd 15 tot 19 jaar.

Voor een beroving op de Paul Krugerstraat in Arnhem zijn zes verdachten aangehouden. Het betreffen vijf Arnhemse jongens in de leeftijd 15 tot 19 jaar. Zij worden verdacht van diefstal met geweld en openlijke geweldpleging.

Een groep van vier vrienden liepen in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 mei na een avondje stappen via het Willemsplein en de Paul Krugerstraat naar huis. In de Paul Krugerstraat werden ze ingehaald en onder bedreiging van geweld moesten de jongens hun telefoons afstaan. De jongens verklaren dat toen zij dat niet deden ze zijn vastgepakt, geslagen en geschopt. Eén van de slachtoffers liep hierbij lichte verwondingen op. De jongens wisten de belagers van zich af te schudden en zijn weggerend. Op een pakje sigaretten en een zonnebril na hebben de berovers niets buitgemaakt.

De verdachten werden aangehouden tussen 13 en 21 juni. Twee jongens (15 en 19) zijn door de rechter commissaris in bewaring gesteld. De overige verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld in afwachting van de beslissing van het Openbaar Ministerie.

Beroving fietsster
In het onderzoek naar een beroving van een 50-jarige fietsster uit Arnhem zijn drie verdachten aangehouden. Twee jongens van 15 en 16 jaar oud uit Arnhem worden verdacht van het plegen van de beroving. Een 17-jarige Arnhemmer wordt verdacht van het helen van de buitgemaakte mobiele telefoon. De 15-jarige zit inmiddels gedetineerd op verdenking van het plegen van een andere straatroof. De overige twee verdachten zijn in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld.

Het slachtoffer fietste 29 mei omstreeks 19.15 uur over het fietspad van Arnhem-Zuid richting Arnhem-Noord en passeerde hierbij de fietsbrug bij de Batavierenweg. Twee jongens kwamen uit de bossages, die de vrouw van haar fiets zouden hebben geduwd. Vervolgens zouden ze een tas uit de fietstas hebben genomen, in de tas zat onder andere een mobiele telefoon. De vrouw hield een pijnlijke knie over aan de val van haar fiets. De vrouw is ingelicht en krijgt binnenkort haar telefoon terug.

Het tegengaan van straatroof heeft hoge prioriteit bij de politie. Het straatroofteam heeft meerdere berovingen in onderzoek. Inmiddels zijn tientallen verdachten aangehouden en dat lijkt vruchten af te werpen. Het ziet ernaar uit dat het aantal straatroven in de maand juni voor het eerst dit jaar lager uitvalt dan in juni 2006.

07-082763
07-083906

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
District Arnhem Veluwezoom
Marije Wisselink
026 352 4315

---