Gemeente Hengelo

Enthousiasme over WTC matchmaking event Keulen

De Twentse bedrijven zijn enthousiast over het matchmaking event in Keulen. Dat is van 20 tot en met 22 juni georganiseerd door het World Trade Center (WTC) Köln in samenwerking met het WTC Twente, de Kamer van Koophandel Oost Nederland en Syntens. Er hebben elf Twentse bedrijven aan meegedaan. Het evenement is bestemd voor bedrijven die contact zoeken met partners of klanten in de regio Keulen. Daarnaast hebben ze tijdens deze dagen kennis kunnen maken met vertegenwoordigers van WTCs uit de hele wereld.

De deelnemende bedrijven uit Twente hebben gesproken met potentiële partners of klanten en zijn bij bijeenkomsten aanwezig geweest waar ruimte was om nieuwe contacten te leggen. Het Nederlandse Consulaat uit Düsseldorf was ook aanwezig om zowel Nederlandse als Duitse bedrijven antwoord te geven op vragen over handels- en vestigingsmogelijkheden over de grens.

Inspirerend

De ondernemers hebben aangegeven het een uitstekend en inspirerend netwerkevent te vinden. Binnen een paar dagen hadden de bedrijven de mogelijkheid om op een informele manier via WTC met meer dan twintig landen kennis te maken. De ondernemers zijn ervan overtuigd geraakt dat de wereldwijde WTC-organisatie een nuttige aanvulling is op de bestaande netwerken.

Leerzame ervaring

De Twentse ondernemers waren erg te spreken over de toegankelijkheid en behulpzaamheid van de aanwezige WTC-leden. Daardoor ontstonden er snel contacten. Jacob Greuter van het bedrijf Impuls Events omschrijft het als volgt: De goed verzorgde handelsmissie heeft in samenwerking met het WTC Köln ervoor gezorgd dat er gebieden werden geopend die men van ten voren niet kon bedenken. Het netwerken tijdens de driedaagse handelsmissie zorgt voor een positieve input in het ondernemerschap; een leerzame ervaring.

Ook Gerrit Ophuis van Ophuis Engineering was enthousiast. De WTC-bijeenkomst in Keulen heeft interessante contacten opgeleverd in onder meer Duitsland, USA en Noorwegen. Ook het contact met het Nederlandse Consulaat biedt voor mij nieuwe openingen op de Duitse markt.

Erik Geven van Mobibizz is ook vooral te spreken over de contacten die de meeting heeft opgeleverd. In een relatief korte periode spreek je veel mensen en krijg je de mogelijkheid om je product te laten zien. Wat de Duitse markt betreft, hebben we veel positieve reacties gekregen en zijn de verwachtingen hooggespannen om Mobibizz in Duitsland in de markt te zetten via samenwerking met Duitse partners.

Wethouder Ter Ellen op het Matchmaking Event in Keulen.

De 150 WTC-leden en bedrijven konden tijdens de receptie kennis maken met diverse producten uit Twente.