Persberichten Binnensticht, 10.40 uur

Utrecht, 26-06-2007

Mogelijke woninginbrekers aangehouden

ZEIST De politie heeft dinsdagmorgen 26 juni om 02.20 uur vier mannen aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij een woninginbraak.

De politie kreeg even daarvoor de melding van een getuige die zag dat de mannen zich verdacht ophielden op de Schermerslaan. Terwijl de politie onderweg was vertrokken de mannen met een auto, maar konden getraceerd worden op de Griftlaan. Eén van de inzittenden, een 24-jarige inwoner van Gouda, probeerde te vluchten maar dat lukte hem niet. De andere inzittenden, een 18-jarige Soester, een 21-jarige inwoner van Gouda en een 23-jarige Rotterdammer, werden ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

In de auto en de kleding van de verdachten troffen de agenten een kleine hoeveelheid verdovende middelen aan. De verdachten zijn ingesloten en de politie stelt een onderzoek in naar de reden van hun aanwezigheid op de Schermerslaan.

Verkeerscontrole

BILTHOVEN De politie heeft maandag 25 juni tussen 12.30 en 13.45 uur een verkeerscontrole gehouden op de Gezichtslaan.

Er werd vooral gelet op het gebruik van de autogordels en het niet-handsfree bellen in de auto. Zeven automobilisten werden bekeurd omdat zij hun autogordel niet droegen en één bestuurder kreeg een bekeuring voor het bellen in de auto. Een automobilist kon zijn rijbewijs niet laten zien en werd ook beboet.

Aangehouden voor diefstal portemonnee op school

BILTHOVEN De politie heeft maandag 25 juni om 12.30 uur een 13-jarige jongen uit Bilthoven aangehouden voor diefstal van een portemonnee.

De jongen nam op school uit een rugzak van een medescholier een portemonnee weg. Dit werd echter gezien door een leerkracht, die de jongen ophield en overdroeg aan de politie. Van het geld in de portemonnee is 10 euro teruggevonden bij de verdachte. 20 Euro die niet meer werd aangetroffen bij de verdachte is vergoed door zijn moeder. De jongen krijgt een HALT-afdoening.