Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging

26-06-2007

Oproep: Doe mee aan KBD!

De vierde editie van Kennis Beter Delen vindt op 6 en 7 maart 2008 plaats in Veldhoven. Dit landelijke implementatiecongres is ingedeeld in vier congresstraten (care, cure, preventie en ggz) en een methodologieplein. Dertien landelijke (kennis)instituten waaronder het Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging (LEVV) zorgen voor het inhoudelijke programma.

Deze instituten zijn weliswaar goed op de hoogte van wat er op implementatiegebied speelt, maar ze weten niet alles. Daarom een oproep aan het veld van zorg, preventie en implementatie-onderzoek om ons op de hoogte te brengen van opmerkelijke succesvolle implementatieprocessen en -ervaringen. Er is in het programma beperkt ruimte om de meest aansprekende inzendingen een plaats te geven als workshop of interactieve lezing.

De selectiecriteria die we aanleggen zijn:

1. Uw inzending gaat over het bewezen succesvol invoeren van een bepaalde vernieuwing in de (preventieve) zorg. De inzending gaat primair niet over de vernieuwing zelf, maar over (onderzoek naar) de implementatie ervan.

2. U kunt concrete resultaten tonen en werkbare handvatten/instrumenten of beproefde kennis meegeven aan de KBD-deelnemers die uw sessie bezoeken. U geeft een oplossing voor een belangwekkend implementatieprobleem.

3. Uw implementatieproject is afgerond of geëvalueerd op het moment dat KBD4 plaats vindt (maart 2008).

4. Leerzame, markante mislukkingen waar lessen uit te trekken zijn, zijn ook welkom.

5. Uw implementatielessen en ervaringen zijn bij voorkeur generaliseerbaar naar andere sectoren binnen de zorg.
6. Bijzondere werkvloerervaringen, opvallende bijdragen van patiëntenorganisaties en overdraagbare implementatie-ervaringen van buiten de (preventieve) zorg hebben een pre.

Vanaf 1 juli 2007 kunt u op de website van Kennis Beter Delen een formulier downloaden. Daar vindt u ook meer informatie over het congres. De termijn voor het inzenden van bijdragen sluit op 1 september 2007. Vóór 1 oktober 2007 krijgt u per email bericht of uw bijdrage geselecteerd is.

banner
Klik hier