ABVAKABO FNV

TNT: discussie schaal 2 / 3 van tafel

De gezamenlijke vakorganisaties zijn er in geslaagd om tijdens het overleg met de werkgever betreffende de sociale gevolgen van de Nieuwe Initiatieven Masterplannen (NIMP) de schaal 2/3 discussie van tafel te krijgen.

TNT heeft begin april de contouren bekend gemaakt aan de werknemers van de maatregelen die een jaarlijkse besparing van 300 miljoen euro moeten opleveren. Onderdeel daarvan was een voorstel tot afbouw van de garantie aan medewerkers tot behoud van salarisniveau bij indeling in een lager schaalniveau. De vakorganisaties vinden dit een onacceptabel voorstel. De betrouwbaarheid van gemaakte afspraken tussen werkgever en vakorganisaties zouden hiermee sterk onder druk komen te staan.

Alternatief

Na een heftige discussie is overeengekomen dat de werkgever naar een alternatief zal zoeken. Dit alternatief zal eind augustus worden ingebracht als onderdeel van de voorstellen voor een nieuwe cao voor TNT per 1 oktober 2007. Deze afspraak geldt overigens niet alleen voor de werknemers die schaal 3 gegarandeerd hebben gekregen bij indeling van de functie in schaal 2, maar ook voor de werknemers met een vergelijkbare garantie voor een ander schaalniveau.