Politie Gelderland-Zuid

Rijden zonder rijbewijs

Tiel, 26-06-2007 o Surveillerende agenten gaven maandagnacht op de Burgemeester Hasselmanplein een stopteken aan een autobestuurder.

Agenten roken een sterke wietlucht in de auto. Alle drie inzittenden moesten hun zakken leegmaken op grond van de Opiumwet. Een van de passagiers, een 22-jarige man uit Tiel, had een wikkeltje harddrugs bij zich. Hij verklaarde dat hij zelf niet precies wist wat het was en deed er afstand van.

De bestuurder, een 24-jarige man uit Tiel, bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Hij verklaarde dat zijn rijbewijs was ingevorderd, omdat hij diverse malen onder invloed had gereden. Zijn rijbewijs zou door het Centraal Bureau Rijvaardigheid ongeldig zijn verklaard, omdat hij vervolgens niet had meegedaan aan de Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer.

Ook ditmaal had de 24-jarige teveel gedronken. Omdat hij zich niet kon legitimeren, is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau in Tiel. Ook de auto is meegenomen.

De bestuurder kreeg een boete voor het niet kunnen legitimeren. De politie beslist later deze week of hij een proces-verbaal of een boete krijgt voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

(12)

Laatst gewijzigd 26-06-2007 11:32 | © Politie Gelderland-Zuid |