Gemeente Zoetermeer

Zoetermeerders krijgen DVD met Nieuws uit 2030

Stadsvisie 2030
Alle inwoners van Zoetermeer ontvangen volgende week een DVD bij het Zoetermeer Magazine. Op de DVD staat een nieuwsuitzending die zich afspeelt in het jaar 2030. Dit nieuws is gemaakt voor de Stadsvisie 2030, een toekomstvisie waarin komt te staan hoe Zoetermeer zich in de periode tot het jaar 2030 moet ontwikkelen. De gemeente hecht veel waarde aan de mening van haar inwoners, daarom betrekt de gemeente iedereen zo veel mogelijk bij de Stadsvisie 2030. Met de DVD en de prijsvraag bijvoorbeeld, maar ook met de stadsexcursies in juni en juli.

DVD

Nieuwslezer Roelof Hemmen, bekend van het RTL Nieuws, presenteert deze bijzondere uitzending. In de film vertraagt een kolonie flamingo's de woningbouw op de overkapping van de A12, als gevolg van klimaatverandering. Verder geven ondernemers en inwoners van Zoetermeer in het Nieuws hun visie op de toekomst van Zoetermeer.

Ideeënprijsvraag

Behalve dat op de DVD een nieuwsuitzending staat, wordt een speciale ideeënprijsvraag aangekondigd. De gemeente nodigt iedere Zoetermeerder uit om zijn of haar ideeën over de toekomst van Zoetermeer bekend te maken. Deelnemers kunnen hun idee bouwen, tekenen, beschrijven of anderszins vorm geven. Scholen, bedrijven en instellingen mogen ook deelnemen aan de prijsvraag. Er zijn drie categorieën waarin mensen kunnen meedoen: imagoverbetering van Zoetermeer, samenleven in Zoetermeer en de openbare ruimte en het groen. De winnaars verdienen een luxe avondje uit, met een diner en kaartjes voor een musical. De eerste 100 inzenders worden ook beloond met een kleine attentie. De voorwaarden van de prijsvraag staan vanaf deze week op www.zoetermeer.nl/stadsvisie.