ABVAKABO FNV

Privatisering stads-OV op de tocht

ABVAKABO FNV is blij met de geluiden dat de privatisering van het openbaar vervoer in de grote steden op de tocht lijkt te staan. De NOS meldde vandaag dat SP, PVDA en SP een motie tegen verplichte privatisering steunen. Volgens Europese regels is die privatisering niet verplicht, zo blijkt ook uit onderzoek van ABVAKABO FNV. De bond stuurde hierover twee weken geleden een brief aan de Tweede Kamer.

Het bericht van de NOS:
"Een meerderheid in de Kamer is tegen de verplichte privatisering van het openbaar vervoer in de grote steden. Het kabinet zei tot nu toe dat de Europese regels die privatisering voorschreven, maar dat blijkt anders te liggen.

Europa zegt alleen dat steden de keuze moeten hebben. PvdA en SP komen met een motie tegen verplichte privatisering van het stadsvervoer. Nu ook de PVV het plan steunt, is er een meerderheid.

Amsterdam, Rotterdam en Den Haag waren al met tegenzin aan de voorbereidingen op 2009 begonnen, het jaar waarin hun OV-bedrijven geprivatiseerd moesten worden. In Utrecht is dat al gebeurd."