Ingezonden persbericht


Persbericht

ThyssenKrupp selecteert ZyLAB-oplossing voor document management

Grootschalige auto-onderdelen- en machinefabriek bespaart ¤ 50.000 per jaar op arbeidskosten door het beheer van documenten met ZyIMAGE

Amsterdam - 26 juni 2007 - ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions, maakt bekend dat ThyssenKrupp - een van 's werelds grootste staalleveranciers en professionele dienstverleners - ZyLAB's ZyIMAGE-platform actief inzet. Dit ter ondersteuning van de eisen op het gebied van document management van meerdere grote klanten en het stroomlijnen van de eigen activiteiten.

Een van de belangrijkste klanten van ThyssenKrupp Materials Sverige AB is een grootvolume fabriek voor auto-onderdelen en machines. Deze locatie verwerkt dagelijks honderden inkomende en uitgaande pakketten, waarbij telkens een aanzienlijke hoeveelheid papieren en elektronische documentatie hoort die gearchiveerd moet worden zodat deze beschikbaar is voor verschillende business units.

Om concurrerend te blijven en de klant veel waar voor zijn geld te bieden besloot het ThyssenKrupp-team om de huidige methode, waarbij bestanden fysiek werden gecertificeerd en bijgehouden, te vervangen door een geautomatiseerde oplossing. In de nieuwe situatie wordt alle relevantie informatie razendsnel automatisch verwerkt, waarna de belangrijke documenten online beschikbaar zijn voor alle medewerkers. Het ThyssenKrupp-team koos voor en implementeerde ZyLAB's geïntegreerde ZyIMAGE-oplossing - een op XML-gebaseerd platform met uitgebreide mogelijkheden voor het digitaal scannen, archiveren, doorzoeken en terugvinden van miljoenen pagina's gedigitaliseerde papieren en elektronische bestanden, evenals alle multimediabestanden en e-mails en bijlagen. ZyIMAGE biedt eveneens full-text zoekmogelijkheden in de content van documenten, ongeacht het bestandsformaat, en verbetert zo de efficiëntie van de informatieverzameling.

'Op dit moment slaan we gehele collecties bestaande uit zeven belangrijke bestandstypen op in ons ZyIMAGE-archiveringssysteem', aldus Morgan Carlsson, IT Director bij ThyssenKrupp. 'Onze medewerkers hebben nu volledige en online toegang tot deze documenten, zodat ze niet meer fysiek hoeven zoeken in archiefkasten.'

De ZyIMAGE-implementatie bij ThyssenKrupp is toegankelijk voor ongeveer 60 medewerkers. Door de intuïtive interface van ZyIMAGE kunnen gebruikers documenten snel en accuraat zoeken en vinden, zonder specifieke kennis van de oplossing. Door de hogere efficiency bij het archiveren en zoeken bespaarde ThyssenKrupp het afgelopen jaar ongeveer ¤ 50.000,-.

ThyssenKrupp's ZyIMAGE-systeem wordt tevens ingezet voor het behalen van een aantal ambitieuze doelen, zoals het verbeteren van het informatiesysteem voor kwaliteitsbeheer, hogere klanttevredenheid naar de ISO 9001:2000-standaard en het minimaliseren van het papiergebruik (aansluitend op de ISO 14001-2004 milieu-eisen).

'ZyLAB is er trots op samen met ThyssenKrupp te werken aan het verbeteren van hun documentatieprocessen', aldus Dr. ir. Jan Scholtes, algemeen directeur bij ZyLAB. 'Door de intuïtiviteit van ZyIMAGE kunnen gebruikers documenten efficiënter en effectiever beheren en door de uitgebreide mogelijkheden van de oplossing biedt ThyssenKrupp aan klanten voordelen ten opzichte van de concurrentie.'

Over ThyssenKrupp
ThyssenKrupp is een van 's werelds grootste staalproducenten en de onderneming voert wereldwijd activiteiten uit binnen drie sectoren: staal, kapitaalgoederen en zakelijke diensten. ThyssenKrupp Materials, onderdeel van de sector services, biedt materialen op maat, industriële en bouwdiensten, milieudiensten, machinebouwkunde en projectmanagement expertise.

Over ZyLAB
ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. ZyLAB - opgericht in 1983 - is een toonaangevende leverancier er van Document Management software die Global 2000-bedrijven en overheden helpt bij het digitaal archiveren en beheren van miljoenen pagina's gedigitaliseerde papieren- en elektronische documenten, inclusief e-mail en multimedia. Door de complete onderzoeksmogelijkheden van ZyLAB, met hoge kwaliteit zoek- en vindopties in ruim 200 talen, kunnen gebruikers alle informatie eenvoudig online organiseren en delen. Met ruim 7.500 installaties wereldwijd en meer dan 350.000 gebruikers beschikt ZyLAB over veel ervaring en kennis in uiteenlopende bedrijfssectoren en -applicaties. ZyLAB's Europese klanten omvatten een aantal toonaangevende organisaties op het gebied van onderzoek en justitie zoals de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Serious Fraud Office in het Verenigd Koninkrijk, de Duitse Douane (ZKA), de Zweedse belastingdienst (Skatteverket) en het Italiaanse ministerie van Justitie (Ministerio della Giustizia Italiana). Belangrijke klanten in de VS zijn overheidsinstanties als de FBI, CIA, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Department of Homeland Security en Department of the Treasury. Daarnaast zijn ook bekende merken als Pepsico, Anheuser-Busch en Pacific Life Insurance Company klant van ZyLAB. De onderneming heeft hoofdkantoren in Amsterdam en Washington DC en regionale kantoren in Barcelona, Düsseldorf, Londen, Parijs en Singapore.

Ingezonden persbericht