Ingezonden persbericht


Persbericht

26 juni 2007

Inkooporganisatie Sakol kiest voor Calago

~ Specialist in data-opschoning zorgt voor kwalitatieve hoogwaardige productinformatie ~

Calago, specialist in Information Quality Management, gaat optimalisatie van productgegevens van houtinkooporganisatie Sakol verzorgen. Deze vereniging regelt de gezamenlijke inkoop van hout voor verscheidene groothandels en houtverwerkende bedrijven in Nederland. Op 18 juni werden de contracten ondertekend.

Sakol besloot onlangs om een grote stap te zetten in het opschonen van hun productdatabase en nam daarvoor Calago in de arm. Calago zal na het opschoningtraject ook het onderhoud - schoonhouden - van de productgegevens op zich nemen. Sakol is gevestigd in Utrecht en levert vanuit deze vestiging informatie aan de aangesloten leden over de in te kopen of reeds ingekochte houtproducten.

De opschoning van deze gegevens door Calago zorgt ervoor dat de leden van Sakol beschikken over betere en completere productinformatie. Deze informatie is meer uniform, eenvoudig te gebruiken en up-to-date. Calago gaat de productkenmerken en -waarden uniformeren in samenwerking met de productexperts van Sakol, zodat de aangesloten leden optimaal kunnen profiteren van hun samenwerkingsverband.

"Door een variatie aan leveranciers hebben wij als inkooporganisatie te maken met veel verschillende productomschrijvingen. Alleen al de verschillende bestandsformaten die we binnen krijgen. Maar ook de productkenmerken die daarin staan en hoe deze zijn omschreven, het kan flink variëren. Dit zorgt nog wel eens voor verwarring", aldus Wilfred Fijnvandraat bij Sakol. "Door met Calago deze data te uniformeren en op te schonen helpen we onszelf een flinke sprong vooruit."

Arjan Herskamp van Calago vertelt: "Sakol gaat mee in de beweging die veel groothandels op dit moment maken. Hoogwaardige en eenduidig gestructureerde productinformatie en daarmee versterking van de kennispositie van de groothandel wordt steeds belangrijker. Een groeiend aantal groothandels weet hiervoor de weg naar Calago te vinden."

Calago maakt voor de opschoning van de gegevens van Sakol gebruik van applicaties van Zoomix en van andere intelligente tools van verscheidene leveranciers. Deze zullen draaien op de servers van Calago, waardoor updates en onderhoud eenvoudig en centraal gedaan kunnen worden.

(327 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Calago
Calago is specialist in Information Quality Management, het verzorgen en behouden van de kwaliteit van bedrijfsdata. Calago maakt informatie transparant, consistent en classificeert deze naar elke gewenste structuur. Intelligente systemen van Calago ontsluiten hoogwaardige bedrijfskennis, bedrijfsbreed. Ga voor meer informatie naar de website: www.calago.nl

Voor meer persinformatie, neem contact op met René van den Nieuwenhof, bij LEWIS: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 Email: renevdn@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com