Gemeente Zandvoort


Met uitgifte nieuwe container start inzamelingsproef

(25 juni 2007)

Waarom nog sjouwen, slepen en zeulen....? Met de nieuwe rolemmer loopt het inzamelen van oud papier en karton straks op rolletjes. Met die woorden start de tweede mailing van de gemeente aan de bewoners in het 'proefgebied' waarin gestart wordt met een nieuwe manier van papier inzamelen.Het proefgebied is ruwweg Zandvoort-Zuid en de Koninginnebuurt. De proef is georganiseerd onder het motto: 'Oud papier - Nieuwe manier'. Eerder deze maand benaderde de gemeente de bewoners met een eerste brief en bijbehorend informatiepakket. In de tweede brief kaart de gemeente de proef verder af. Essentieel: 'Mocht u liever geen papiercontainer ontvangen, omdat u bijvoorbeeld uw papier zelf wilt blijven wegbrengen, dan verzoeken wij u de bijgevoegde antwoordkaart in te vullen en uiterlijk 3 augustus 2007 terug te sturen.'

Hieronder volgt het schrijven.

Geachte bewoner,

Na succesvolle proeven en ervaringen in andere gemeenten, start Zandvoort ook met het huis aan huis inzamelen van oud papier en karton. Ook u mag meedoen. Gewoon omdat u graag bijdraagt aan een nog betere afvalscheiding en dus aan een schoner milieu.

In deze brief leggen we uit hoe de proef in de praktijk zal werken. Heel simpel eigenlijk.

We starten met het geven van een nieuwe papiercontainer. Gratis. Hij heeft een grijze body en een donkerblauw deksel. In september krijgen alle laagbouwwoningen 'm thuisbezorgd. Vanaf dat moment hoeft u niet meer met papier of karton te sjouwen. Uw nieuwe container is groot genoeg om al uw papier en karton in te bewaren tot de eerstvolgende ophaaldag. Hij zal elke vierde woensdag van de maand door ons geleegd worden. De eerste keer is vier weken na het bezorgen van de extra rolemmer, dus in oktober 2007.

Graag zetten wij nog even de voordelen voor u op een rijtje:
· de extra container kost niets en levert lagere kosten voor afvalverbranding op
· een gemakkelijke manier om aan huis afval te scheiden, dus milieuvoordeel
· de container kan buiten staan

· al het papier kan er in, ook enveloppen, wikkels, printpapier, snippers, eierdozen etc.
· hierdoor ontstaat meer ruimte voor het gewone afval in de grijze rolcontainer
· de container wordt elke maand geleegd, u hoeft niet meer zelf te zeulen

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de bijlage 'Veel gestelde vragen over het huis aan huis inzamelen van oud papier en karton.'

Mocht u liever geen papiercontainer ontvangen, omdat u bijvoorbeeld uw papier zelf wilt blijven wegbrengen, dan verzoeken wij u de bijgevoegde antwoordkaart in te vullen en uiterlijk 3 augustus 2007 terug te sturen. Als u nog niet helemaal overtuigd bent van het gemak, probeert u de papiercontainer dan gerust uit. U kunt hem altijd nog laten ophalen.

Toch hopen we dat u meedoet met de proef.

De voordelen zijn zo van zelfsprekend dat we ons niet kunnen voorstellen dat u niet aan de slag wilt gaan met de speciale rolemmer. Wat een gemak - zo gaat het voortaan op rolletjes! En het is nog goed voor het milieu ook!

Zandvoort, 22 juni 2007

Burgemeester en wethouders van Zandvoort

PS. Om in het bezit te komen van de papiercontainer hoeft u verder niets te doen.