Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Dordrecht, 26 juni 2007

Waterbus gaat in juli met toeristische vaarten van start

Het grootste regionale openbaarvervoernet over water, Waterbus uw regionale fast ferry, biedt vanaf 21 juli tot en met 2 september aanstaande in de weekenden de mogelijkheid om vanuit Dordrecht via Sliedrecht naar Gorinchem en

vice versa te varen.

Het is voor de recreant of toerist met of zonder fiets een welkome aanvulling op de bestaande vaarroutes om ook dit stukje Nederland te ontdekken.

Vanuit Rotterdam vaart de Waterbus via een aantal tussenliggende haltes binnen één uur naar Dordrecht waarvandaan door deze extra mogelijkheid ook de Drechtsteden en de Biesbosch kunnen worden bezocht. Bovendien is er een overstapmogelijkheid naar het in het Groene Hart, kloppend hart gelegen dorpje Kinderdijk met 19 molens.

Gorinchem en omgeving

Zonder parkeer- of fileproblemen fietst of wandelt men vanaf de boot rechtstreeks de vestingstad Gorinchem in. De compacte, gezellige stadskern, omgeven door groene stadswallen met prachtige vergezichten over de rivier, vormt een goede combinatie met de historische binnenstad aan het water, een breed winkelaanbod, horeca, gezellige terrassen, theaters, bioscoop, museum et cetera. Gorinchem is een ideaal startpunt voor dagtochtjes. In de Lingehaven zijn steppen te huur en kunnen picknickarrangementen worden gereserveerd. Op de step kan men de stad via een speciale steproute bezichtigen. Het is een bijzondere ervaring om op de fiets met een dagkaart van de Gorinchemse veerboot een bezoek te brengen aan Slot Loevestein, of de Lingeroute te fietsen.



Ingezonden persbericht