Gemeente Tiel


Herstart baggeren stadsgracht

Maandag 25 juni 2007 is aannemer Heijmans weer gestart met het baggeren van de stadsgracht in Tiel. Enkele weken geleden is het werk stilgelegd omdat er problemen waren met een lekkende baggerkraan. Deze problemen lijken opgelost. Extra maatregelen zijn genomen om herhaling van olielekkage te voorkomen. De aanwonenden zijn inmiddels per brief geïnformeerd. Voordat het baggeren begint, moeten opnieuw veiligheidsmaatregelen genomen worden. De raamafdekking worden aangebracht en de verkeersmaatregelen worden weer ingesteld. Ook de stadswachten keren terug om toezicht te houden.

Andere werkwijze
In de afgelopen weken is onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om op een alternatieve wijze met het baggeren door te gaan. Er is een oplossing gevonden. Uit een recent uitgevoerde detectie van de stadsgracht blijkt dat in het gedeelte tussen de Burense Poort en de Sint Walburgbuitensingel 31 geen zware munitie voorkomt. Hierdoor is het mogelijk om op dit gedeelte zonder Bombox te baggeren. Omdat niet uit te sluiten is dat er tussen het gedeelte van de stadsgracht (tussen de Brugstraat en de Sint Walburgbuitensingel 31) geen zware munitie ligt, kan daar alleen met de Bombox gebaggerd worden. Veiligheidsmaatregelen blijven tijdens de andere werkwijze noodzakelijk. Zoals het afdekken van ramen, het plaatsen van hekwerken met scherfwerende doeken langs de kanten en het afsluiten van wegen.

Planning
Zodra alle voorbereidingen voor de andere werkwijze rond zijn, start het baggeren bij de Burensepoort in de richting van de St. Walburgbuitensingel nummer 31. Het baggeren met de BomBox ligt dan tijdelijk stil. Dit is noodzakelijk omdat de beunbakken die de bagger afvoeren naar de zeeflocatie de BomBox niet kunnen passeren. Zodra het gedeelte tussen de Burensepoort en St. Walburgbuitensingel nummer 31 klaar is, komt de Bombox weer in beeld. Dit is na de bouwvakvakantie. Omdat het gedeelte tussen de Burensepoort en de St. Walburgbuitensingel 31 dan al op de alternatieve wijze is gebaggerd, komen de activiteiten rondom het fruitcorso niet in gevaar met de baggerwerkzaamheden.

Lees meer informatie over sanering stadsgrachten en Plantage.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 26 juni 2007