Politie Limburg-Zuid

Datum dinsdag 26 juni 2007

Maastricht; aangehouden voor mishandeling hond

De politie heeft maandag een 46-jarige man en een even oude vrouw uit Maastricht aangehouden, op verdenking van het mishandelen van een hond.

De politie kreeg omstreeks 10.00 uur een melding dat een groepje junks in het centrum van Maastricht een hond mishandelden door het dier te schoppen. Agenten troffen het groepje met een hond aan op de Capucijnenstraat en hielden de man en de vrouw aan. De vrouw, die samen met de man op hetzelfde adres woonde, verklaarde dat zij de hond, een kruising van een Jack Russel en een Golden Retriever, een weekje in haar bezit had. De man verklaarde dat de hond een harde hand nodig had en een consequente opvoeding kreeg. Beiden verklaarden dat zij de hond niet hadden mishandeld.

Onder andere uit de beelden van bewakingscamera's bleek het tegendeel. Op de beelden is te zien dat de man de hond tweemaal schopt, waarbij de hond enkele meters door de lucht vliegt en daarna weer met een harde ruk aan de lijn wordt teruggetrokken. Omdat bleek dat de vrouw geen aandeel in de mishandeling had, werd zij meteen weer in vrijheid gesteld. De man werd verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het stel deed afstand van de hond.

Meerssen; ramkraak door kledingdieven

In de nacht van maandag op dinsdag werd omstreeks 03.45 uur een ramkraak gepleegd bij een kledingzaak aan de Stationstraat in Meerssen.

De daders ramden met een auto de deur en gingen even later aan de haal met een onbekende hoeveelheid kleding. De auto waarmee de ramkraak werd gepleegd, werd korte tijd later uitgebrand teruggevonden in Berg en Terblijt. Hij bleek eerder in de nacht in Mechelen te zijn gestolen.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Kerkrade; coniferen in brand gestoken

In de nacht van maandag op dinsdag hebben onbekenden omstreeks 00.15 uur bij een woning aan de St. Johannesstraat in kerkrade een coniferenhaag in brand gestoken.

Naast een aantal coniferen, die helemaal in vlammen opgingen, liep ook een garage schade op. De brandweer moest er aan te pas komen om het vuur te blussen. Een buurtbewoner die toevallig thuis kwam ontdekte het vuur en sloeg alarm.

Aan de andere kant van de straat bleek ook nog een prullenbak in brand te zijn gestoken.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --