Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 juni 2007

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Almelo

Van een 43-jarige Almeloër werd op maandag 25 juni zijn rijbewijs ingevorderd nadat hij op de Rohofstraat in Almelo betrapt werd op het rijden onder invloed.

Op maandag 25 juni kreeg de politie omstreeks 20.30 uur een melding dat een automobilist in de Rohofstraat in Almelo enkele fietsers had afgesneden en mogelijk onder invloed zou rijden. De politie trof de automobilist even later rijdend aan op de Rohofstraat. Bij het aanspreken van de bestuurder bemerkten de agenten dat de 43-jarige onder invloed was. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 2,08 promille op de ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-083538)

Automobilist gewond na eenzijdige aanrijding

Zenderen

Een 24-jarige automobilist uit Tubbergen is op maandag 25 juni gewond geraakt na een eenzijdige aanrijding op de Albergerweg in Zenderen.

De 24-jarige reed omstreeks 17.30 uur op de Albergerweg in Zenderen. In een bocht naar rechts reed de 24-jarige bestuurder om nog onbekende reden rechtdoor, raakte van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer is door de brandweer uit de auto bevrijdt en met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Hengelo waar hij is opgenomen. De auto van de Tubbergenaar werd afgesleept. (07-083507)

Drie verdachten aangehouden na onderzoek inbraak

Overdinkel

Na een onderzoek heeft de politie op maandag 25 juni drie jongens uit Overdinkel van 13, 14 en 14 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht op zondag 24 juni te hebben ingebroken in een bedrijfspand aan de Prins Bernardstraat in Overdinkel.

Op zondag 24 juni kreeg de politie omstreeks 14.00 uur melding van een bedrijfsinbraak aan de Prins Bernardstraat in Overdinkel. De daders zouden overlopen zijn door een medewerker van het pand en daarna op de fiets zijn gevlucht. Ter plaatse troffen agenten in het pand een grote puinhoop aan. Diverse spullen waren omver gegooid en besmeurd. De daders hadden zich via een openstaand raam de toegang tot het pand verschaft. De politie startte een onderzoek en spoorde de drie verdachten uit Overdinkel op. De twee 14-jarigen en de 13-jarige zijn op het politiebureau in Losser aangehouden en in opdracht van de Officier van Justitie voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-082886)

Politie zoekt getuigen van mishandeling

Hengelo

Na de mishandeling van een 19-jarige Hengeloer op zondag 24 juni in Hengelo is de politie naarstig op zoek naar getuigen die het voorval kunnen verhelderen.

Zij kunnen contact opnemen met de Afdeling Hengelo van de Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.



Politie Twente