Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amsterdam, juni 2007

Opening Grand Hotel Amrâth Amsterdam in het Scheepvaarthuis


- A World of Luxury & Art; aanwinst voor hartje Amsterdam

Onlangs opende, in hartje centrum, het nieuwste vijfsterren deluxe hotel van Amsterdam, het Grand Hotel Amrâth Amsterdam de deuren voor de eerste gasten. Het hotel heeft 163 ruime en hoge kamers en suites voorzien van alle up-to-date comfort. Het hotel, gevestigd in het monumentale Scheepvaarthuis aan de Prins Hendrikkade met een fraai uitzicht op de grachten en het IJ, is op die manier 'A World of Luxury & Art'.

Het Scheepvaarthuis: uniek Art nouveau "Gesamtkunstwerk" Het Scheepvaarthuis geldt als het topstuk van de "Amsterdamse School"; de Nederlandse variant van de internationale "Art nouveau". Het is ontworpen door de architecten V.d. Meij en Van Gendt en in 1914-1916 en 1926-1928 in twee fasen gebouwd als luxe hoofdkantoorpand voor de grote Nederlandse rederijen en vormt zo een bekende landmark van de Stad Amsterdam. Het pand - een waar "Gesamtkunstwerk" - symboliseert in zijn architectuur en vormgeving de glorie van de scheepvaart en de romantiek van de zee. Dit komt tot uiting in talrijke kunstwerken binnen en buiten het pand die met kostbare materialen zijn uitgevoerd zoals vele beeldhouwwerken, uniek kunstsmeedwerk, glas-in-lood, lambriseringen en speciaal ontworpen meubilair. Na de metamorfose van het Scheepvaarthuis tot vijfsterrenhotel is het een aanwinst voor hartje Amsterdam waarvan elke gast en belangstellende kan genieten.

Basisgegevens van Grand Hotel Amrâth Amsterdam; A World of Luxury & Art In de hal achter de hoofdingang - als het ware in de punt van de 'boeg' van het pand - is de receptie met zicht op het indrukwekkende marmeren trappenhuis met glas-in-loodplafond onder andere uitbeeldend de wereldbol, de zeven wereldzeeën en een sterrenhemel. Op de parterre bevinden zich de bar/lounge en het restaurant 'Seven Seas' waar in een ontspannen, harmonieuze sfeer van een culinaire ontdekkingsreis kan worden genoten. De 138 grote, luxe kamers in het hotel variëren van 24 tot 28 m² en 32 tot 45 m² en zijn veelal 4 meter hoog. De 15 suites hebben afmetingen van 47 tot 53 m². Daarnaast zijn er 10 suites vanaf 60 m², waaronder de Torensuite met drie verdiepingen, de Dakterrassuite en de grootste suite met een oppervlakte van 250 m². Architect Ray Kentie richtte de kamers in met behoud van de sfeer van het Scheepvaarthuis. Ook kunstenaars Gertie Bierenbroodspot en Christie van der Haak droegen hun steentje bij aan de inrichting van het hotel. In de voormalige kluis wordt op dit moment gewerkt aan de inrichting van een bijzondere wijnbar, die in het najaar zal worden geopend. Naar verwachting zal eind van dit jaar in het souterrain ook het Wellness centrum met zwembad, fitness centrum en sauna's haar deuren openen. Grand Hotel Amrâth Amsterdam ligt in het hartje van de stad op een pas afstand van de belangrijkste, toeristische attracties, winkels, restaurants en cafés. Het is gemakkelijk te bereiken per auto en openbaar vervoer; het hotel ligt nabij het Centraal Station met snelle internationale en nationale treinverbindingen. De afstand tot de luchthaven Schiphol bedraagt slechts 19 kilometer. Het hotel beschikt over ± 20 parkeerplaatsen voor de gasten. Daarnaast wordt valet parking naar de nabijgelegen parkeergarages ingezet.

Grand Hotel Amrâth Amsterdam is het vlaggenschip van de Amrâth hotelgroep, een Nederlands familiebedrijf met veertien hotels in Nederland, statutair gevestigd in Maastricht. Het hotel is lid van het topsegment van de internationale hotelorganisatie "WORLDHOTELS", de "Deluxe Collection". Bij deze organisatie zijn wereldwijd meer dan 500 tophotels aangesloten.