Dienstenbond CNV

Nieuws

26 juni 2007

Barclays moet nu ook gedwongen ontslagen in Nederland uitsluiten

Nu de advocaat-generaal bij de Hoge Raad positief adviseert over de verkoop van La Salle door ABN Amro en Barclays daarmee een serieuze overnamekandidaat blijft is het de hoogste tijd voor Barclays om werkzekerheid te garanderen voor de werknemers van ABN Amro in Nederland bij een overname.

Dat zegt Ike Wiersinga, bestuurder van CNV Dienstenbond in reactie op het vandaag gepubliceerde advies. Fortis heeft vorige week klare wijn geschonken als het gaat om garanties voor het personeel bij een overname. Het is nu aan Barclays datzelfde te doen, aldus Wiersinga.

Door zowel van het consortium als van Barclays werkzekerheidgaranties te vragen voor het personeel wil CNV Dienstenbond de onzekerheid over werk en inkomen bij het personeel wegnemen. Barclays meldde zich als eerste aan het front voor een overname, maar liet concurrent Fortis voorgaan in het verschaffen van duidelijkheid over de werkzekerheid voor het personeel. Zeker nu vandaag dit positieve advies er ligt roepen wij Barclays op onverbloemd te zijn over de werkgelegenheid voor het personeel in Nederland. Komt die er niet, dan is Barclays voor CNV Dienstenbond een minder geschikte kandidaat! CNV Dienstenbond roept ook Minister Bos op in zijn gesprekken met Barclays te pleiten voor werkzekerheidgaranties voor alle werknemers in Nederland bij een overname.