Gemeente Medemblik

Kreekbos feestelijk geopend

Het dorpsbos in Wognum was in september 2006 al geopend, maar donderdag 21 juni jl. werd dit nog eens overgedaan door de leerlingen van de basisscholen in Wognum.

Na de onthulling van 12 versierde totempalen volgende een feestprogramma voor de jeugd van Wognum.

Voorafgaand aan de openingshandeling sprak wethouder Joop Posma de kinderen toe. Hij memoreerde het feit dat het lang heeft geduurd voordat het natuurgebied er uiteindelijk kwam. Het Kreekbos is ontworpen als een huis met verschillende kamers en veel inwoners van Wognum hebben de weg naar het groene huis inmiddels gevonden. De kinderen om hier te voetballen, te vissen, te vliegeren of te varen en de volwassenen om er ondermeer met de hond een rondje te wandelen. De wethouder hoopte dat de jeugd van Wognum met veel plezier van het Kreekbos gebruik maakt en gaat er van uit dat zij dit doen met respect voor de natuur.

Kreekboskunst
De leerlingen van de Hieronymusschool en de Speelwagen hebben op school hard gewerkt aan het versieren van de 12 palen (3 meter) die zij van de gemeente hadden gekregen. De totempalen vormen een blijvend kunstobject naast de aanwezige blokhagen op de speelweide. De palen en hagen verwijzen naar de waaierverkaveling in dit gebied.

Spelbreker
Het feestprogramma in het Kreekbos werd halverwege verstoord door de regen. Na de opening begon de helft van de 200 kinderen aan de natuuropdrachten onder begeleiding van vrijwilligers van het IVN, leerkrachten en ouders. Intussen luisterde de andere helft in het openluchttheater Kreekbos naar een spannend verhaal van Harro Teeuw onder pianobegeleiding van Martha van Dijk.
Op het moment dat de groepen zouden gaan wisselen werd de regen een dusdanige spelbreker dat moest worden besloten om het buitenprogramma te beëindigen en verder te gaan in de gemeenschapsruimte van de Hieronymusschool.
Het laatste onderdeel, een optreden van zangeres Marlies Schuitemaker, vond plaats op het podium in de school. Marlies, Idols-finaliste van 2004, gaf het Kreekbosfeest een spetterende finale met haar optreden voor een enthousiast publiek.

Groene Vingers
In het kader van de opening van het Kreekbos kregen de beiden basisscholen van de gemeente het lespakket Groene Vingers aangeboden. Met dit pakket, ontwikkeld door leerlingen van het Clusiuscollege, komen de basisscholieren alles te weten over het kweken van groenten, bloemen en kruiden.