KPN NV

Den Haag, 26-06-2007

KPN en RIM stellen in Nederland de nieuwe BlackBerry Curve

Amsterdam, Nederland en Waterloo, Canada, 25 juni 2007 - KPN en Research In Motion (RIM) (Nasdaq: RIMM; TSX: RIM) stellen vandaag in Nederland de BlackBerry® Curve(TM) smartphone voor.

De nieuwe BlackBerry Curve is de kleinste en lichtste BlackBerry smartphone met een Qwertytoetsenbord. Samen met een reeks krachtige multimedia functies biedt het een geavanceerde en gemakkelijk in gebruik draadloze functionaliteit, inclusief de ondersteuning voor telefoon, e-mail, web, agenda en andere mobiele toepassingen.

Voor mobilegebruikers die een alles-in-één smartphone willen, die hen toelaat zowel hun persoonlijk als professioneel leven te beheren, biedt de Blackberry Curve hen een ideale combinatie aan van business- en consumentvriendelijke capaciteiten in een stijlvol en gestroomlijnd design.

Mobiele professionelen die veel op de baan zijn, zullen genieten van de voordelen van het door RIM toegejuicht trackball navigatiesysteem, een Qwertytoetsenbord en een groot ultrahelder, lichtgevoelig, 320X240 display voor intuïtieve navigatie en gemakkelijk bekijken van websites, e-mailattachments, video's en beelden.

De Blackberry Curve wordt geleverd met een 2 megapixel digitale camera, volledig met 5X digitale zoom, ingebouwde flits, zelfportret spiegel en volledig scherm beeldzoeker. Bovendien, worden zijn uitgewerkte multimedia capaciteiten ondersteund door nieuwe BlackBerry® Desktop Manager software waarin de Roxio® Media Manager voor BlackBerry® werd opgenomen, die de functie fotobewerking bevat met de Roxio Photosuite® 9 LE. Mobiele gebruikers kunnen ook de opslag van media en andere bestanden vergroten via de micro SD-kaartsleuf van de smartphone.

Esther van Zeggeren, Managing Director van Large and Major Enterprises van KPN, verklaarde: "We zijn verheugd om het nieuwe innoverende toestel van RIM aan onze zakenklanten in Nederland te kunnen aanbieden. We zijn er zeker van dat onze klanten uit de balans tussen prestatie en gebruiksgemak, dat door de BlackBerry Curve smartphone aangeboden wordt, voordeel zullen halen."

Charmaine Eggberry, Vice-president en Managing Director, EMEA van Research In Motion verklaarde: "De lancering van de nieuwe BlackBerry Curve op het KPN netwerk is nog een belangrijke stap in de vergroting van de omvang van BlackBerry smartphones in Nederland, en bevordert onze waardevolle, lange termijn partnerschap met KPN."

Samen met zijn geavanceerde e-mail, web, multimedia en andere functies biedt de BlackBerry Curve een reeks geavanceerde en praktische telefoonfuncties inclusief Speaker Independent Voice Recognition (SIVR) voor Voice Activated Dialling (VAD), Bluetooth® 2.0 ondersteuning voor handfree gebruik met koptelefoon, car kits en Bluetooth randapparatuur en quad-band bediening voor global roaming.

De BlackBerry Curve smartphone is nu beschikbaar op het KPN netwerk aan de prijs van 25,17 euro (inclusief taks) met een 2 jaar voice en data contract. Een tweede optie is zonder abonnement en kost dan 352 euro (exclusief taks).