Ingezonden persbericht


Mike Hezemans op Monza goed voor podiumplek in FIA GT1

MONZA - Mike Hezemans heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan in de FIA GT1. De autocoureur uit Eindhoven sloot op het beroemde circuit van Monza de vierde ronde van het FIA GT-kampioenschap af met een prima derde plaats. Door dat resultaat houden Hezemans en zijn teamgenoot Jean-Denis Deletraz nog altijd uitzicht op de nummer 1-positie in het 'Drivers Championship'.

Hezemans reed de kwalificaties in Italië met een verkeerde bandenspanning. Uiteindelijk leverde het hem toch nog een vierde startpositie op. Direct na de start nam de Corvette coureur de kop, al kon hij zich daar niet lang handhaven. "Ik had een superstart, maar was iets te overmoedig. Waardoor ik de koppositie weer verloor", verklaarde Hezemans. "Verder verliep de race goed. Op een stop van Deletraz na, toen de gordels vast kwamen te zitten, kenden we weinig problemen. De auto ging eigenlijk gewoon goed."

De winnende Aston Martin was duidelijk te snel, erkende Mike Hezemans. "Ik hoop dat de FIA de restrictor bij de Aston Martin weer terugbrengt naar de originele gehomologeerde en niet eentje groter zoals nu het geval is, om de gelijkwaardigheid tussen de onderlinge equipes enigszins te waarborgen."

De volgende GT-meeting is in Oschersleben. Hezemans bewaart goede herinneringen aan het Duitse circuit. "Daar gingen we vorig jaar goed." Het sterkt de coureur in zijn vertrouwen in Duitsland een aanval te kunnen doen op de koppositie in het kampioenschap. "We hebben maar een kleine achterstand op de nummer 1-positie, maar alles zal uiteindelijk afhangen van de 24 uur van Spa omdat daar het dubbele aantal punten te verdienen is."

Voor meer info: mike@hezemans.nl

of kijk op www.hezemans.nl

---- --