Gemeente Geldrop-Mierlo


NIEUW OP DEZE SITE

ONLINE AANVRAGEN AFSCHRIFT GBA

Het meest gevraagde product van de gemeente is het afschrift uit de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA), dat ook bekend staat als uittreksel uit het bevolkingsregister. Jaarlijks komen ongeveer 6000 aanvragen binnen.

AANVRAGEN
Als u zich via DigiD identificeert bij het digitale loketvan de gemeente Geldrop-Mierlo, kunt u het uittreksel digitaal aanvragen en via onze internetkassa betalen. U krijgt dan binnen een paar werkdagen het uittreksel via de post thuisgestuurd. Het is nog niet mogelijk om het uittreksel digitaal te `'bezorgen''. Het uittreksel moet namelijk zogenaamde `'echtheidskenmerken'' bezitten.

ONLINE INZIEN BOUW, SLOOP- EN MONUMENTENVERGUNNING Deze week kunt u voor het eerst gebruik gaan maken van een nieuw informatiesysteem voor bouw-, sloop- en monumentenvergunningen. Via het openbaar registeris voor iedereen openbare actuele informatie over aangevraagde en verleende vergunningen in te zien. U kunt hier trouwens ook via de snelknop (rechts) direct naar toe.

ZOEKEN VIA TREFWOORD
In dit nieuwe digitale systeem kan iedereen (o.a. inwoners en aanvragers) uitgebreid zoeken naar openbare informatie over bouw-, sloop- en monumentenvergunningen. U kunt in een bepaalde wijk, buurt of straat zoeken met behulp van een plattegrond of luchtfoto. Bovendien kunt u via een trefwoord zoeken naar specifieke informatie over een ingediende aanvraag of een verleende vergunning.

DE TROMPETTER
In het nieuwe systeem zijn ook de weekoverzichten van de officiële gemeentelijke publicatie in te zien. De informatie over de bouw-, sloop- en monumentenvergunningen blijft uiteraard ook wekelijks op de gemeentepagina verschijnen in huis-aan-huisblad De Trompetter.

Publicatie 26 juni 2007