Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 26 juni 2007

Verbatim introduceert drie draagbare speakersystemen

Verbatim, aanbieder van optische opslagmedia en ICT-accessoires, heeft drie luidsprekersystemen op de markt gebracht. Het gaat om een USB-luidsprekersysteem voor de desktop, een draagbaar USB-luidsprekersysteem met ingebouwde geluidsregeling en een draagbaar 2.1 luidsprekersysteem met subwoofer. Daarnaast heeft Verbatim een nieuwe stereo headset met microfoon op de markt gebracht, die ideaal is voor VoIP of multimedia toepassingen.

Alle drie de modellen in de nieuwe serie draagbare speakers zijn uitgerust met twee voorversterkte en magnetisch geïsoleerde 1¼-inch metalen luidsprekers. Ze hebben een vermogen van 2 Watt (RMS), hetgeen een helder en krachtig geluid oplevert. Voor het gebruik van de speakers is geen geluidskaart nodig omdat de geluidschip in de speakers geïntegreerd is. "Met een frequentie tussen de 120 Hz en 20 kHz (afhankelijk van het model) hebben onze speakers een prima digitale geluidsweergave", zegt Kai Miroschnik, business unit manager bij Verbatim. "Met een gewicht tussen de 320 en 840 gram zijn ze bovendien uitermate geschikt voor mobiel gebruik tijdens zakenreizen, vakanties of gewoon voor thuis of op kantoor."

Het tweede model heeft ten opzichte van het kleinste, mobiele USB-luidspreker systeem in de serie een ingebouwde volume- en geluidsregeling en een geïntegreerde aansluiting voor een koptelefoon. Een opvallend onderdeel van het derde model in de serie, het 2.1 luidsprekersysteem, is de compacte 2-inch subwoofer. Die heeft een vermogen van 1 Watt (RMS), een eigen volumeknop en een frequentie tussen 80 Hz en 2 kHz. Dat betekent dat de draagbare 2.1 multimedia luidsprekerset een gemiddeld vermogen van 3 Watt (RMS) heeft. De luidsprekerset is uitermate geschikt voor mobiel gebruik in combinatie met MP3-spelers, draagbare CD/DVD-spelers en notebooks. De luidsprekers worden met vier AAA batterijen of de bijgeleverde adapter van stroom voorzien.

De drie systemen zijn compatible met USB 2.0 en 1.1 en zijn volledig plug-and-play. Ze worden geleverd met een beknopte gebruiksaanwijzing en een stevige zwarte draagtas. De drie modellen zijn in de winkel te koop voor een adviesprijs van ¤ 19,90 voor de kleinste set; ¤ 24,90 voor het systeem met de geïntegreerde volume- en geluidsregeling, en ¤ 29,90 voor de 2.1 multimedia luidsprekerset met subwoofer. Dankzij de goede geluidsweergave en de aantrekkelijke prijs zijn de Verbatim speakersystemen een prima alternatief.

Stereo headset
Nieuw van Verbatim's audio productgroep is ook de stereo koptelefoon met ingebouwde microfoon. Die biedt een ideale oplossing voor het chatten op internet of voor het afhandelen van zakelijke gesprekken over IP. De headset kan met de bijgeleverde kabel eenvoudig in de notebook of PC geplugd worden. De ingebouwde microfoon heeft een volume- en geluidsregeling. Dankzij het lage gewicht is de stereo koptelefoon prettig om te dragen. Behalve voor voice applicaties als VoIP is de headset door zijn krachtige geluidsweergave ook zeer geschikt voor het afluisteren van muziek. De headset kan prima gebruikt worden in combinatie met draagbare muziekapparatuur als MP3-, CD- of DVD-spelers. De adviesprijs van de stereo koptelefoon bedraagt slechts ¤ 6.49.


---

Noot voor de pers: er zijn enkele productfoto's van de nieuwe speakers beschikbaar. Die kunnen aangevraagd worden bij Kitty Gunsing, telefoon: 026-4431523 of per e-mail: kitty.gunsing@wisse-worldcom.nl. Ook is het mogelijk bij haar een exemplaar voor een producttest aan te vragen.

Meer informatie over Verbatim vindt u op www.verbatim-europe.com. U kunt ook contact opnemen met Maria Csilics van de afdeling Public Relations van Verbatim: telefoon: +49 (6196) 9001-30 of per e-mail: mcsilics@verbatim-europe.com

Over Verbatim
Sinds 1969 houdt Verbatim zich bezig met de ontwikkeling van datastorage technologie; van floppy disks en optisch/magnetische opslagmedia tot en met de laatste CD- en DVD-formaten, USB-sticks, flash memory cards en computer accessoires. Verbatim is onderdeel van Mitsubishi Chemical Corporation Group en kan voor productontwikkeling gebruik maken van de toonaangevende research & development afdelingen van het concern. Met zijn innovaties speelt Verbatim een cruciale rol in de markt voor opslagmedia. Stringente kwaliteitscontroles tijdens het productieproces bieden garantie voor de hoge kwaliteit van de Verbatim-producten, die niet voor niets als winnaar tevoorschijn gekomen zijn uit talrijke internationale productvergelijkingen en tests. Verbatim is Europees marktleider voor optische opslagmedia. In Nederland heeft Verbatim een vestiging in Rotterdam.

Ingezonden persbericht